JAS-bloggen

Protokollsmissen höll på att kosta matchen: "Det var ren oflyt"

Innan vi överger helgen helt så tittar vi till killarnas J-grupp som hade tre matcher igång under söndagen. En av dem nere i Skåne, där ett lag från Småland hade tagit sig dit.

Hovshaga från Växjötrakten som på sina tre först matcher stod på tre poäng efter en vinst mot Malmö i omgången innan. - Våra tre första matcher har vi inte kommit upp i den nivån som vi håller. Vi har haft tufft att producera mål framåt men det börjar lossna lite mer för oss alla. Så jag tror vi är inne på rätt spår för att kriga oss till en plats till playoff, säger Hampus Hamnå till bloggen.

I den fjärde matchen skulle man för tredje gången ställas mot ett Skånelag på bortaplan. Denna gången var det Röke som bjöd på motståndet. - Inför matchen pratade vi om att vi inte ska underskatta bara för att det har haft en tung start med många insläppta mål. Och att vi skulle försöka ha ett bra försvar och gå in för att vinna matchen helt enkelt.

Hamnå själv såg till med 1+1 gjorda att Hovshaga hade en 0-2 ledning efter den första perioden. - Vår första period är helt okej. Alltid skönt att gå in med en ledning men lik där kommer vi inte upp i den nivån som vi önskar och spelar alldeles för svårt samt att vi inte utnyttjar våra lägen.

Man lyckades behålla ledningen efter den andra perioden, men hemmalaget Röke kom närmare och ställningen 2-3 var med nöd och näppe att Hovshaga kunde hålla. - Vår andra period är usel. Vi spelar riktigt dåligt och hjälper inte vår keeper och är alldeles för nonchalanta över hela planen och det var klart bättre än oss under hela andra perioden faktiskt.

Än tuffare blev det i tredje perioden när man först fick en utvisning, som sedan följdes av ett matchstraff då spelaren i frågan inte fanns med i protokollet. - Det var ren oflyt. Vi hade lite strul med vår line-up så han stod inte med i vår laguppställning och tyvärr så blev det matchstraff.

Även om Röke kvitterade så var det enda målet som föll och ett starkt boxplay gjorde att man kort efter kunde göra 3-4 genom Hamnå själv. - Vår box var bra och vi lyckades hålla tätt som gav oss energi som gör att vi lyckas göra två baljor och vi punkterar matchen.

Ja 3-5 kom och även om Röke reducerade så kunde Hovshaga säkra tre poäng. - Det som gör att vi vinner är vår vilja efter vårt boxplay och vi skjuter mer vilket lönar sig.

Tre poäng in gör att man placerar sig i mitten av tabellen och har häng på topp fyra. Röke som dock fortsatt finns i botten, kommer få det tufft och för Hovshagas del så gäller det att steppa upp. - Röke var betydligt bättre än var vi trodde, men vi hade inte vår bästa match vilket man ser på resultatet ,men huvudsaken är tre poäng in till kontot.