Foto: Per Wiklund och Tomas Brandt Wangel
Landslaget

Brottman om de petade Falustjärnorna: "Sett tung ut"

ANNONS

Därför saknades Alexander Galante Carlström och Emil Ruud i senaste truppen.

Antalet Faluspelare som tagits ut i herrlandslaget de senaste åren har varit en stor snackis i innebandy-Sverige. När man genomförde ett läger i somras fanns exempelvis hela tio spelare med från storklubben.

När landslaget nyligen presenterade den trupp som ska representera Sverige i EFT senare i oktober så fanns däremot "bara" fyra Faluspelare med, vilket alltså innebar att sex stycken försvunnit från truppen i somras.

Av dessa är två skadade (Daniel Kalentun och Johan Samuelsson) medan en (Linus Holmgren) haft skadekänningar. De som inte fick en plats av andra skäl var Jonathan Berglund, Emil Ruud och Alexander Galante Carlström.

Nyheten att Alexander Galante Carlström petats ytterligare en gång från landslaget skapade rubriker. Niklas Nordén, en av två förbundskaptener i Sverige, sa följande till Innebandymagazinet om storstjärnan i samband med senaste truppsläppet:

– Vi brukar inte kommentera spelare som inte blivit uttagna, men kan nog räkna ut att det blir tufft för honom. Galante har varit en del av landslaget under lång tid, men vi tycker inte att han har presterat på den nivå som krävs för att ta en plats till EFT, och han var inte med senast heller, sa Nordén till Innebandymagazinet.

Brottman: "Tyvärr är han högerskytt"

Nu fyller Galantes tidigare tränare i klubblaget, Thomas Brottman, i:

– Han är en av mina topp tre av favoritspelare, genom alla tider, som jag har fått jobba med. Jag ska inte säga att det gör ont, men det hade varit kul om vi hade kunnat ta med honom, men konkurrensen är lite för tuff just nu. Tyvärr är han högerskytt. De är många som är bra just nu. Jag vet inte vad som har hänt med vattnet i Sverige. Jag är ganska trött på bra rajtare just nu, säger Thomas Brottman till Falukuriren.

Han berättar samtidigt att Galante Carlströms VM-chanser inte är körda, men lägger också till att den dörren "börjar att stängas".

När det kommer till trollgubben Emil Ruuds frånvaro så säger "Brolle" följande.

– Han är fortfarande med i diskussionen. Hans plus är att han är högerforward och de är inte jättemånga i Sverige. Tyvärr var han lite tung, tyckte vi senast. Han fick inte ut det han kan och det vi behöver av honom. Det kanske har blivit lite bättre de senaste dagarna men fram tills nu har han fortsatt se tung ut och haft lite ostäm och oflyt i spelet, säger Brottman om Emil Ruud.

I videon nedan kan du höra Galante Carlströms egna ord om petningen: “Var MVP i förra VM – klart att det känns”

Matchrapporter: Pixbo fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: