Foto: Patrik Palm och vmphoto.se
Allsvenskan

Allsvenskans fem hetaste: "En av seriens bästa unga spelare"

ANNONS

Innebandymagazinets Victor Westlund plockar ut fem spelare från den senaste omgången i herrallsvenskan som förtjänas att hyllas.

Här är spelarna som tar plats på veckans lista!

1. Melwin Knuthas, Hovslätt (3)

Tar plats på den här listan för tredje (!) gången den här säsongen och inte undra på varför. Svarade för tre mål och två assist mot Karlstad senast och toppar poängligan efter att ha gjort 16 poäng (11+5) på bara fyra matcher. Knuthas den yngre är nog den sista spelaren i serien man ska ge ytor för att skjuta men det verkade Karlstad ha missat, och de chanserna var han inte sen med att ta vara på.

2. Axel Veress, Skälby

Talangen valde att stanna kvar hos Skälby trots intresse från SSL och det ska den allsvenska publiken vara glada över. Har stora kvalitéer i det offensiva spelet och det visade han inte minst i matchen mot Lerum senast där han ligger bakom fem mål, Veress svarade för ett hattrick och två assist. Är likt Knuthas ovan en av seriens  bästa unga spelare.

3. Victor Frisch, Skälby

Risken när man gör den här typen av listor är att det ibland kan bli lite väl mycket fokus på spelare som gjort mycket poäng, men gör man hattrick som back så förtjänar man en plats oavsett. Frisch var instrumental i segern mot Lerum senast där han var duktig på att följa med i anfallen, och kryddade även sina mål med att göra en assist. Gjorde också ett fint jobb i försvarsspelet där han bara var inne på ett baklängesmål, detta när matchen redan var död i slutminuterna.

4. Emil Thorwid, Sirius

Lämnade Växjö för en återkomst Sirius till den här säsongen, men Thorwid hade absolut kunnat göra det bra i flera SSL-lag istället om han valt att stanna i finrummet. Visade sin klass i det inte allt för välspelade Uppsaladerbyt – när Sirius låg under med 2-4 mot Hagunda tog Thorwid saken i sina egna händer och utjämnade matchen med två klassmål. Var bara inne på ett mål bakåt också, så hans plats på veckans lista känns ganska så given.

5. Johan Ringqvist, Fagerhult Habo

Kan man släppa in fem målvakt och ändå ta en plats på denna lista? Självklart! Ringqvist klev fram och storspelade när det behövdes som mest mot Hässelby när Fagerhult Habo tog säsongens andra vinst. "Vi hade en murbräcka i mål" sa tränare Francisco Haraldsson till Innebandymagazinet efteråt om sin burväktare och det är svårt att inte hålla med honom.


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Den här artikeln handlar om: