ssl dam
SSL (Dam)

Tränarens ilska: "Trodde vi var här på Stockholmsveckan"

Thorengruppens Daniel Jernberg var inte nöjd efter 5-4-segern borta mot Endre i helgen.

Rubrikerna om Thorengruppens damer är i princip alltid i positiva ordalag, vilket inte är så konstigt med tanke på lagets prestationer och resultat. Men efter 5-4-vinsten borta mot Endre i helgen så valde lagets tränare Daniel Jernberg att ryta till mot egna laget – något som vi inte vana med att se.

– Jag tror aldrig jag sett det här laget uppträda såhär. Vi gick runt och trodde att vi var här på Stockholmsveckan. Det var inte många som klev in i närkamper och krigade. Jag är glad att vi får med oss tre poäng. Men jag är besviken på insatsen, sa Daniel Jernbergtill Västerbottenkuriren.

Vann i snitt med sju mål förra säsongen

Thorengruppen tog ledningen redan efter två minuter men Endre svarade snabbt, och när halva matchen var spelad så stod det 1-1 på tavlan. Då svarade Emelie Wibron och Veera Kauppi för två mål på kort tid, och i början av tredje drygade man sedan ut till 4-1. Endre skapade nerv på slutet när man reducerade till 4-5 när drygt en minut återstod av matchen, men närmare än så kom man inte.

Jernberg hyllade samtidigt Endre efter matchen.

– Jag vill inte ta ifrån Endre någonting. De kämpade och slet som om det vore liv och död.

Att Thorengruppen bara vinner med ett mål hör inte till vanligheterna. Förra säsongen vann man i snitt matcherna med sju mål – bara en gång vann man med ett mål, detta i tuffast möjliga uppgift: Pixbo på bortaplan.

Det är just Pixbo som står på andra sidan i kommande omgång för Thorengruppen, en match som spelas på lördag i Umeå.

TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Matchrapporter: Formstarka Thorengruppen vann mot Endre Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby 2-1 i matchserien – Thorengruppen segrade på nytt mot Täby Täby vann i sudden – har kvitterat mot Thorengruppen