Artikelfoto: vmpoto.se. Video: innebandy.tv
Allsvenskan

Oväntade matchvinnaren: "Tror inte ord kan beskriva de känslorna"

ANNONS

Hovslätt bortaslog Karlstad med 8-7 efter sudden death – detta efter att ha tappat en klar ledning.

Karlstad och Hovslätt var två av lagen som tippades slåss i de högre regionerna av årets allsvenska. Karlstad var nya i serien efter att ha åkt ur SSL medan Hovslätt slutade etta i allsvenskan södra förra säsongen innan man sedan åkte ur i kvalet.

Lagen möttes under söndagen och när 20 minuter var spelat såg Hovslätt ut att gå mot en ganska så säker trepoängare – man rivstartade nämligen matchen och ledde med klara 6-2 efter en period. De nästkommande fyra målen gjordes dock av Karlstad-spelare vilket skapade ordentlig nerv i matchen, och man skulle senare också komma ikapp.

Karlstad enda obesegrade laget efter full tid

7-7 slutade matchen efter full tid, och i förlängningen tog det 21 sekunder innan Hovslätts Marcus Burman kunde skjuta hem extrapoängen till bortalaget, ett avgörande du kan se i spelaren ovan. 8-7-vinsten innebär att man ligger trea i tabellen, en poäng bakom serieledande Skälby. Karlstad, som alltjämt är enda laget som  obesegrade efter full tid , ligger femma.

– En väldigt dålig inledning av oss, dålig energi, och bedrövligt markeringsspel, gör att vi hamnar i ett väldigt jobbigt läge. Två bra perioder gör dock att vi får med oss en poäng tillslut, sa Karlstads klubbchef Michael Bergqvist till Innebandymagazinet efter matchen.

Max Gustafsson, tränare i Hovslätt:

– Surt att vi inte kunde ta tre poäng tycker jag. Vi bjuder in Karlstad lite för lätt i matchen och på det sättet ger vi bort en poäng utan att de egentligen behöver göra en rejäl insats för det. Däremot är det skönt att lyckas knyta ihop säcken och ta med två poäng med hem.

Foto: vmpoto.se

“Tror inte ord kan beskriva de känslorna”

Den något oväntade matchhjälten Marcus Burman – som inte brukar göra så värst många mål – var av förklarliga skäl glad när han intervjuades på Hovslätts hemsida om sitt segermål.

– Jag tror inte ord kan beskriva de känslorna. Att få avgöra en match är alltid kul. Visst, det är serielunk, men att få avgöra en match är alltid ett avgörande. Det är en enorm glädje.

Burman var matchens huvudperson ihop med stekhete lagkamraten Melwin Knuthas som i sin tur svarade för 5 poäng (3+2).


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Matchrapporter: Hovslätt vann efter förlängning mot Karlstad Hovslätt klar seriesegrare efter seger Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden

Den här artikeln handlar om: