Storvreta vann mot Hammarby IF IBF

Storvretas fina svit håller i sig efter 5-3 mot Hammarby

5-3 (3-0, 0-1, 2-2) blev resultatet när Storvreta och Hammarby möttes i Storvreta Sporthall på söndagen. I och med detta har Storvreta fyra raka segrar i Allsvenskan norra dam.

– Skönt och stabilt med tre nya poäng. Vi gör det vi ska och ser till att Hammarby får slita hårt för att komma in i matchen. Det finns en bra grundtrygghet i laget och det känns som vi har en växel till när det behövs, kommenterade Storvretas tränare Noél Alm Johansson.

Storvreta spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Ebba Johansson, Selma Frykholm och Jonna Vuontisvaara. Efter 8.18 i andra perioden slog Ida Ulltin till, på pass av Ida Torbjörner och reducerade åt Hammarby. Storvreta startade tredje perioden vassast. Laget gick från 3-1 till 4-1. Men Hammarby svarade och gjorde 4-2.

Därefter var det dock Storvreta som avgjorde. Laget gjorde 5-2 med tio minuter kvar att spela genom Charlotte Bravo på pass av Jonna Vuontisvaara. Hammarby hann få in en reducering till, och slutresultatet blev 5-3.

Hammarbys Ida Torbjörner stod för tre poäng, varav ett mål. Ebba Johansson gjorde ett mål och totalt tre poäng för Storvreta.

Hammarby har startat svagt och har bara tre poäng efter fem spelade matcher. Storvreta har tolv poäng.

På lördag 19 oktober 16.00 spelar Storvreta hemma mot Umeå Västra IF, och Hammarby hemma mot RIG Umeå.

Matchrapporter: Storvretas fina svit håller i sig efter 5-3 mot Hammarby Tre poäng för Storvreta borta mot Åkersberga IBF Kvalspel för Alunda efter förlust mot Storvreta Storvreta vann på hemmaplan mot Tyresö Trollbäcken Uddamålsseger för Storvreta hemma mot Nacka