Kais Mora vann mot Telge SIBK

Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK

Kais Mora hade inga problem med Telge SIBK i Superligan dam, och vann hemma med utklassningssiffrorna 7-2 (3-0, 1-1, 3-1).

– Idag var vi bättre på allt! Härliga tre poäng att ta med sig vidare in i säsongen, laget gör det väldigt bra sett över 60 minuter, tyckte Kais Moras ledare Anton Czitrom, efter matchen.

Telge SIBK:s tränare Martin Stockhult om matchen:

– Tyvärr ger vi oss inte rätt förutsättningar för att vinna matchen med den starten vi gör. Tjejerna kämpar och krigar sig in i det och det lever med tio minuter kvar vilket de ska ha eloge för. Men starten gör att vi inte räcker till.

Kais Mora spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom tre snabba mål tidigt i perioden av Ella Sundström, Nowa Veteläinen Lindgren och Daniela Westerlund. Kais Mora ökade ledningen till 4-0 genom Thea Hedström efter 10.35 i andra perioden.

Telge SIBK reducerade dock till 4-1 genom Wera Nygren med 2.45 kvar att spela av perioden. Telge SIBK gjorde 4-2 genom Julia Södergren efter 5.13 av matchen.

Kais Mora stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 4-2 till 7-2 på bara 7.31. Kais Mora tog därmed en klar seger.

Båda lagen har haft en tuff start på serien. Kais Mora tog nu sin första seger och Telge SIBK är helt utan poäng efter fyra spelade matcher.

Lördag 19 oktober spelar Kais Mora borta mot Malmö FBC 13.00 och Telge SIBK mot Kalmarsund hemma 15.00 i Västergård Arena.

Matchrapporter: Storseger för Kais Mora – 7-2 mot Telge SIBK Malmö FBC avgjorde i förlängningen mot Kais Mora Seger för Kais Mora med 9-7 mot Kalmarsund Västerås IBS vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Telge SIBK Storseger för Pixbo Wallenstam borta mot Kais Mora