Foto: Andreas Joakimson
SSL (Herr)

Så slutade söndagens SSL-matcher på herrsidan

ANNONS

Linköpings bästa säsongsinledningsvit någonsin tog slut och en rejäl sågning efter derbyt i Jönköping.

Team Thorengruppen-Linköping 6-2

Matchen mellan Team Thorengruppen SK och Linköping IBK i SSL blev en kamp där Thorengruppen visade sin styrka och tog hem en övertygande 6–2-seger. Det var en match där båda lagen hade sina stunder, men där Thorengruppen successivt tog över.

Linköping började bäst och tog en tidig 2–0-ledning genom mål av Philip Fox och Kevin Söderling. 

– Vi bjuder på alldeles för mycket och slarvar när vi kan straffa dem i kontringarna, konstaterade en självkritisk Fox efter första perioden i Expressens sändning, trots hans ledningsmål. 

Thorengruppen svarade dock snabbt. Gabriel Erol reducerade till 1–2 innan Axel Hjälm kvitterade bara några minuter senare. 

– Vi gör det ganska bra, vi skapar mycket. Lite tålamod så kommer vi ha det här," sa Erol optimistiskt efter första perioden.

I andra perioden tog Thorengruppen över mer och mer. August Bergkvist gjorde 3–2 tidigt i perioden, och därefter rullade Thorengruppen på med två mål till, från Viktor Hammarstedt och Adam Vallin. Linköpings Kevin Söderling var frustrerad över lagets prestation i andra pausen: 

– Vi jobbar inte, vi springer inte, vi vinner inga närkamper och vi står och tittar på när de gör mål.

Thorengruppen visade sin klass i tredje perioden genom att hålla undan och även utöka ledningen ytterligare. Axel Hjälm satte sitt andra mål för kvällen och fastställde slutresultatet till 6–2. Thorengruppens målvakt Thomas Crona var nöjd med lagets prestation: 

– Vi är jämnbra genom hela matchen. Vi har haft problem tidigare där vi gått ner oss i perioder, men idag var vi starka hela vägen.

Efter matchen konstaterade Linköpings tränare Martin Laakso att laget inte hade sin bästa dag: 

– När de var bättre gjorde de mål och när vi var bättre gjorde vi inte mål.

Linköping låg på delad första plats i tabellen inför matchen efter fyra raka trepoängare, vilket är lagets bästa inledning någonsin i SSL. Men efter dagens förlsut har man halkat ner till en fjärde plats.

Helsingborg-Växjö 3-6

Poängligaledaren Jesper Sankell tappade sin kungakrona efter att endast ha gjort två poäng i dagens match. Ny ledare är istället Pixbos Felix Lanver som leder med en poäng över Sankell. Det här var Jonathan Nilssons första möte med Helsingborg, som han spelade 11 säsonger med innan han drog till Schweiz.  

– Vi gör inte mer än vad som absolut krävs för att få med tre poäng hem. Årets sämsta insats mot ett hårt kämpande FCH. Deras unga tredje lina gjorde det riktigt bra. Skönt med lite uppehåll nu för laget och få ladda batterierna igen, sa Växjös lagledare Anders Tränk till Innebandymagazinet efter matchen.

– Vi står upp, visar karaktär och gör det som krävs av oss för att vinna denna matchen! Men idag har ett guldjagande Växjö marginalerna på sin sida på en del avgörande moment i matchen som gör att de går segrande ur denna fight. Vi står rakryggade inför fortsättningen och ska jobba vidare med samma mod som vi visar i denna match, sa Helsingborgs tränare Vidar Jonsson-Wallin.

Växjö gick upp på en tredje plats samtidigt som Helsingborg ligger kvar längst ner i tabellen på ett inspelat poäng. 

AIK-Dalen 9-2

AIK tog säsongens andra vinst efter ett rejält målkalas mot nykomlingarna Dalen, som saknade nykelspelarna Ketil Kronberg och Fredrik Edholm. AIK ledde med hela 8-0 innan Dalen gjorde sitt första mål efter drygt 47 minuters spel. 

AIK:s superkedja med Liam Åström, Helmer Hernegran och Andres Stefansson hade lekstuga och stod för 11 poäng tillsammans och låg bakom sex av målen.  

– Vi gör en svag insats idag, kommer inte upp i nivå i duellspelet och de får göra för enkla mål. Framåt kommer vi inte in på mål och har för få farliga avslut, sa Dalens tränare Fredric Westling till Innebandymagazinet efter matchen. 

AIK parkerar på en tionde plats i tabellen och Dalen ligger precis över nedflyttningsstrecket på en tolfte plats, tre poäng bakom AIK.

Jönköping-Mullsjö 3-10

Jönköping åkte på en rejäll näsknäpp i derbyt mot Mullsjö. Båda lagen hade bara vunnit varsin match inför dagens batalj, och det var i förra omgången. 

Mullsjö gick upp i en 3-0 ledning efter drygt 15 minuters spel. JIK kom sedan ikapp lite när man hade ett 2-5 underläge inför sista perioden. Man reducerade även till 3-5 innan Mullsjö öste in fem raka mål varav två i tom bur. 

– Till att börja med ber jag om ursäkt till alla som kommit hit för vår skull. Det är otroligt dåligt bortsett ifrån tio minuter i början på tredje. Utöver det är de helt överlägsna oss och det är inte acceptabelt, sa Jönköpings tränare Emil Stille efter matchen i Expressens sändning och fortsatte sin sågning. 

– Vi ger dem mål i helt sinnesjuka lägen. Jag upplever just nu att vi är ligan sämst lag och då får man vad man förtjänar och då får man väl också ligans överlägset sämsta domarpar.

1171 personer hade hittat till Jönköpings Idrotsshus vilket är den tredje högsta publiksiffran den här säsongen i SSL.

Gårdagens resultat
Pixbo-Falun 9-5
Nykvarn-Kalmarsund 3-4
Storvreta-Varberg 7-1 


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

  

 

 

 

Den här artikeln handlar om: