Söndagens matcher
Allsvenskan (Dam)

Jönköping stal segern i målsnål batalj

Katrineholm var bollförande och skapade alla chanser men det var Jönköping som gjorde målen och vann.

I en tät och spännande match i damallsvenskan lyckades Jönköpings IK säkra en 2–1-seger borta mot FBC Katrineholm. Trots att hemmalaget skapade flera vassa chanser, var det Jönköping som var mest effektiva och kunde ta hem tre viktiga poäng.

Redan i första perioden öppnade Jönköping målskyttet när Emmy Rommedahl satte 1–0 efter ett snyggt framspel av Alicia Zälle. Katrineholm hade flera frilägen, men Jönköpings målvakt Jana Filipsone var på alerten och räddade sitt lag.

– De får jättemånga frilägen så vi gör det inte bra. Men vi fick göra ett mål och det var bra men vi kan mycket bättre. Vi måste fixa till deras frilägen och stänga mitten mycket mer, sa Filipsone under periodpausen.

I andra perioden fortsatte Katrineholm att trycka på, men trots att förstafemman med Sara Attermo i spetsen parkerade i anfallszonen, lyckades de inte få in bollen. Jönköping försvarade sig väl och kontrade istället in 2–0 genom Alicia Zälle. Hemmalagets frustration växte, och Katrineholms Sophia Mangs kommenterade efter andra perioden:

– Vi skapar alldeles för många lägen för att inte ha gjort några mål. Vi måste sätta en snabb boll i tredje perioden och sedan rida på den vågen.

Katrineholm satsade allt framåt i tredje perioden och reducerade till 1–2 genom Camilla Lundin med bara några minuter kvar. Trots intensiv press och en timeout för att samla krafterna, lyckades inte hemmalaget få till en kvittering. Jönköping höll undan och knep segern i en match där effektiviteten blev avgörande.

Se alla målen i klippet ovan.

Matchrapporter: Rommedahl och Zälle heta när Jönköping besegrade Katrineholm Katrineholm tvingas till kval trots seger mot GS 86 Underläge i tredje perioden – då vände Partille D1 och vann Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Klart i dag: Jönköping vinner serien efter seger mot Växjö IBK