AIK förlorade mot IBF Dalen

IBF Dalen vände underläge till seger

IBF Dalen hade problem och låg under med 4-7 efter två perioder i matchen i Allsvenskan norra dam mot AIK i Solnahallen. Men i tredje kom vändningen, och till slut blev det 10-8 för bortalaget IBF Dalen.

IBF Dalen startade bäst och gick upp till 0-2 efter mål av Felicia Strandberg och Sandra Nilsson. Efter 11.48 reducerade AIK genom Augusta Gullberg och två minuter senare kvitterade laget, genom Wilma Nilsson. IBF Dalen tog ledningen på nytt efter 14.43, målskytt var Robyn Rieben. Före pausen kunde dock AIK kvittera, genom Madeleine Öhrn. AIK dominerade i andra perioden. Laget vann perioden med 4-1 och ställningen efter två perioder var 7-4.

I tredje perioden var det IBF Dalen som var starkast. Laget vann perioden med hela 1-6 och matchen med 10-8.

Sandra Nilsson och Emilia Andersson gjorde båda tre mål och en assist för IBF Dalen.

AIK har nu sex poäng och IBF Dalen har tio poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

Lördag 19 oktober 16.00 spelar AIK borta mot Åkersberga IBF. IBF Dalen möter Örnsköldsviks IBK hemma i Umeå Energi Arena måndag 21 oktober 19.30.

Matchrapporter: IBF Dalen vann på hemmaplan mot Örnsköldsviks IBK Åkersberga IBF vann till slut – efter fem matcher i rad utan seger IBF Dalen vände underläge till seger Två mål för Matilda Abramsson när AIK vann mot Täby FC IBF Dalen till kvalspel efter förlust mot Umeå City