Fotyo: Anna-Karin Lindholm
Herrettan

Drama, känslor och intensitet i Örebroderbyt

Örebro besegrade Lillån och klev förbi dem i tabellen och tog över andraplatsen i herrettan mellersta.

Örebroderbyt mellan IBF Örebro och Lillån IBK blev precis så dramatiskt och hett som förväntat när två av seriens topplag drabbade samman inför entusiastiska åskådare. Matchen slutade 5–4 till IBF Örebro, efter en kampfylld och jämn tillställning där små marginaler och heta känslor präglade kvällen.

Lillån fick en drömstart när Lucas Sjögren satte 0–1 redan efter 53 sekunder med assist från Villiam Ronnergård, vilket tände Lillåns läger. Men Örebro svarade snabbt och kvitterade genom Liam Andersson på pass från Joakim Andersson efter nio minuter. Resten av första perioden präglades av högt tempo och kamp, utan fler mål.

Andra perioden inleddes lika intensivt när Ronnergård satte 1–2 för Lillån bara 16 sekunder in i perioden, återigen med Sjögren inblandad. Men IBF Örebro vägrade släppa greppet och kvitterade till 2–2 genom Erik Olsson Wennlöf. Vändningen fullbordades när Marcus Ekengren satte sitt första mål i Örebrotröjan efter hemkomsten via en straff vid 14:37, vilket gav hemmalaget ledningen för första gången i matchen.

Den tredje perioden blev en riktig nagelbitare. Lillån IBK visade upp sitt kämpaglöd och återtog ledningen. Lucas Sjögren kvitterade först till 3–3 innan Max Norstedt gav gästerna 3–4 vid 07:40, efter samspel med Isak Palmén. Lillån kände vittring på segern, men Örebro svarade snabbt genom Joakim Andersson, som satte 4–4 bara två minuter senare. Och när Wille Krantz skickade in 5–4 för IBF Örebro vid 16:06, på passning från Simon Lindholm, stod det klart att hemmalaget var på väg att ta hem segern i detta stekheta derby. Lillån tog timeout och pressade på, men trots ett intensivt sista försök lyckades de inte få in en kvittering.

Efter matchen var det en nedstämd Lillån-tränare, Tor Bornedal Samils, som kommenterade nederlaget:

– Det suger så klart. Jag är ledsen och spelarna är ledsna, precis som det ska vara. Tajt match mellan två absoluta topplag i serien. Det är, som alltid, detaljerna som avgör en sådan match. Jag skulle aldrig kalla ett annat lags vinst för orättvis, men jag tycker att vi gör en insats som är bra nog för att kunna resultera i en vinst den också, sa han till Innebandymagazinet.

Se alla målen i klippet ovan.

Matchrapporter: Örebro Innebandy vann med 5-4 hemma mot Lillån IBK Uddamålsseger för Strängnäs som besegrade Lillån IBK Revansch och tre poäng för Lillån IBK Örebro Innebandy klart för kval till Allsvenskan Seger för Örebro Innebandy i toppmatchen mot Berg