Artikelfoto: Innebandy.tv och vmphoto.se
Allsvenskan

Tränaren erkänner efter segern: "Jag klev över gränsen"

ANNONS

Fagerhult Habo gjorde det inget lag lyckats med – besegra Hässelby efter full tid.

Tre lag hade inför dagens allsvenska omgång försökt slå den på förhand utdömda nykomlingen Hässelby efter full tid, men den uppgiften misslyckades både Sirius (som vann i sudden), Sundsvall och Lund (båda förlorade) med.   

Istället blev Fagerhult Habo det första laget den här säsongen att ta tre poäng av succénykomlingen – man vinner dagens match med 8-5 i Stockholm. Som mest ledde man med 8-1 men viss nerv skapades i slutet av matchen när Hässelby gjorde fyra raka mål.

– Jag tycker vi gör en bra match i 50 minuter. Vi är noggranna och tålmodiga med bollen. Vi är bra både i anfalls- och försvarszon och ser till att de är steget efter hela tiden, säger Fagerhult Habos tränare Francisco Haraldsson till Innebandymagazinet.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

Varför lyckades ni besegra Hässelby efter full tid när andra lag misslyckats?

– Det där är svårt. Hässelby har ju varit otroligt bra i sina matcher. Jag har tittat på alla matcher och de har fått fått träff i det de är bra på. Mot oss så upplever jag att de faller lite hem och kör inte lika tydligt med sitt egna spel med tre olika uppställningar och så. De är lite mer passiva vilket passade oss perfekt. Jag vet inte om det har med respekt att göra, men det passar oss perfekt. Vi var bra på det vi är bra på. Våra spelare som ska leda oss sig successivt framåt i matchen och åt upp matchbilden tycker jag.

Fick en 2+10:a: “Jag klev över gränsen”

I Fagerhults mål gjorde Johan Ringqvist en storstilad insats – "vi hade en murbräcka i mål" sa Haraldsson – men utöver honom så vill Fagerhults tränare lyfta fram laginsatsen.

– Kollektivet, inklusive min ledarstab som fick sopa upp mina spillror.

Med det sistnämnda så refererar Haraldsson till den 2+10:a han åkte på i matchens slutskede för osportsligt uppträdande. Vad exakt som hände framgick inte i tv-sändningen och huvudpersonen är själv hemlighetsfull.

– Ibland så rinner känslor över och det blev jäkligt fel. Vi var båda heta, både jag och Hakim (Wafa, tränare i Hässleby). Det är det som är det roliga med innebandy, när det blir känslor. Ibland så blir det fel och ibland blir det perfekt. Idag blev det fel och jag klev över gränsen. Så fick det vara idag. Jag får bita i det sura äpplet och så får jag tillgodogöra mina spelare och min ledarstab med någon belöning när de kommer hem.

Han fortsatte:

– Jag agerar ej regelrätt, så får det stanna där. Jag gör en sak som inte är okej - det är inte världens grej men det är inte heller inte okej. Då får man bara gilla läget.

"Vi kommer inte vara där nere"

Inför säsongen tippades Fagerhult Habo åka ur av undertecknad, som placerade laget näst sist i sin tippning med följande motivering:

Var ett tag nära nedflyttning förra säsongen men gick som en raket under våren där de vann 11 av de 14 avslutande matcherna, kvalet inräknat. Var det så att formtoppen berodde på att Francisco Haraldsson tog över som huvudtränare, eller är man faktiskt så här bra? Mycket tyder nog på det förstnämnda. Om Fagerhults vår var av lika hög kvalitet som The Simpsons glansår så kommer deras 2024/25 snarare vara mer som seriens…ja, 20 senaste säsonger? Det vill säga med en förhoppning att bli lika bra som tidigare men med ett utfall som är lite slätstruket och inte tillräckligt bra. Spetsen – där Tim Andersson Carlsson får ses som ett nyförvärv – är fin, men resten håller inte i slutändan även om man kommer vara med in i slutändan i kampen om ny allsvensk existens.

Hittills har västgötarna åtminstone tystat det tabelltipset då man ligger trea i en haltande tabell med sju inspelade poäng.

– Ni får tycka vad ni vill och jag är ganska säker på min sak: Vi kommer inte vara där nere. Jag tycker vi har en trupp som är rutinerad och stabil kontra en ung framtidsanda, avslutar Haraldsson.

Omgångens resultat i allsvenskan:

Hagunda-Sirius 4-4

Skälby-Lerum 11-6

Hässelby-Fagerhult Habo 5-8

Strängnäs-Lund 6-5

Visby-Sundsvall 7-3

Karlstad-Hovslätt (spelas imorgon)


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Matchrapporter: Tim Andersson Carlsson i målform när Fagerhult Habo vann mot Hässelby Fiaskosäsong för Partille – som åker ur serien Hässelby klart för kval till Allsvenskan Fagerhult Habo får sikta på kval trots seger mot Fristad Svårstoppade Hässelby fortsätter vinna – 10-5 mot Täby FC

Den här artikeln handlar om: