Landvetter IBK vann mot Huddinge IBS

Knapp seger för Landvetter på hemmaplan mot Huddinge IBS

Hemmalaget Landvetter vann matchen mot Huddinge IBS i Allsvenskan södra dam. Resultatet i lördagens match i Pinntorps Idrottshall blev 6-5 (4-3, 1-0, 1-2).

– Vi genomför matchen på ett bra sätt. På slutet slarvar vi lite onödigt och släpper in Huddinge i matchen igen. Men skönt med 3 poäng och så hoppas vi att vi kan få loss målskyttet nu. Det känns bättre och bättre i serien nu, tyckte Landvetters assisterande tränare Michael Granström, efter matchen.

Landvetter dominerade i första perioden. Laget vann perioden med 4-3.

Efter 7.09 i andra perioden slog Ester Lind till, framspelad av Wilma Titusson och gjorde 5-3. Huddinge IBS hade greppet över spelet i tredje perioden. Laget vann perioden med 1-2 men Landvetter kunde hålla undan och vinna matchen med 6-5.

Huddinge IBS:s Sani Klinga hade tre assists. Wilma Titusson stod för tre poäng, varav två mål för Landvetter och Ester Lind gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Förlusten var Huddinge IBS:s andra uddamålsförlust.

Huddinge IBS har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fem spelade matcher. Landvetter tog nu sin första seger.

Lördag 19 oktober 16.00 spelar Landvetter borta mot Rönnby U. Huddinge IBS möter Skoghall borta i Hammarö Arena söndag 20 oktober 13.00.

Matchrapporter: Knapp seger för Landvetter på hemmaplan mot Huddinge IBS Tungt besked för Bergs IK – åker ur serien Katrineholm vann efter avgörande i tredje perioden mot gästande Huddinge IBS Huddinge IBS vinnare mot Lillån IBK – kvitterade och avgjorde sent Ombytta roller när Huddinge IBS besegrade Skoghall