IBF Falun förlorade mot IBK Dalen

Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun

Det blev uddamålsseger för bortalaget IBK Dalen i matchen mot IBF Falun i Alla På Plan Arena. Laget vann lördagens match i Superligan dam med 3-2 (1-0, 0-0, 2-2).

IBK Dalens tränare Caroline Stattin om matchen:

– En riktigt skön seger efter en riktig krigarinsats från samtliga. Precis som vi tänkte innan matchen blev den väldigt fartfylld med mycket dueller och närkamper. En match där vi kanske inte får till något vidare spel offensivt. Men desto bättre spel defensivt där vi är aggressiva och jobbar hårt för varandra. Att även kunna vinna på detta sätt är en styrka.

IBK Dalen tog ledningen efter fem minuters spel, genom Linnéa Bäckström framspelad av Annie Ehlin. Efter 20.53 i andra perioden slog Sandra Cerwall till, på pass av Philippa Blom och kvitterade för IBF Falun. IBK Dalen gjorde dock två mål i tredje perioden och gick från 1-1 till 1-3, målen av Elin Grundström och Hanna Kristoffersson, vilket avgjorde matchen.

Cajsa Lindén reducerade förvisso, men närmare än 2-3 kom inte IBF Falun.

Det här var IBF Faluns andra uddamålsförlust den här säsongen.

För hemmalaget betyder resultatet nionde plats i tabellen. IBK Dalen är på sjunde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 19 oktober. Då möter IBF Falun IBK Lund i Lerbäckshallen 15.00. IBK Dalen tar sig an Warberg IBF hemma 17.00.

Matchrapporter: Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun Rönnby IBK lyckades bärga segern mot IBF Falun Slagläge för Rönnby IBK efter ny seger Rönnby IBK vann mot IBF Falun i första matchen Revansch och tre poäng för Endre