JAS-bloggen

Debutant får chansen i EFT: "Tankarna varit på att det är dit man vill"

ANNONS

Det var tidigt under tisdagen som U19-landslagets nästkommande trupp för killar släpptes. En trupp som framöver ska bege sig iväg för att spela EFT.

En av de uttagna debutanterna var skånebördige Albin Strand, som självklart gratuleras efter uttagningen. - Stort tack! Det var väldigt roligt att få läsa sms:et att man var uttagen.

Strand är född 2006 och är därmed i årskullen som varit aktuell ett tag. Han själv fanns med på en samling för över ett år sedan och just där blev målsättningen tydlig. - Det var inget jag tänkte på förrän jag fick vara med på min första samlingen i maj 2023, efter det har tankarna bara varit på att det är dit man vill.


Strand som tillhört Munka Ljungby, är numera registrerad i FC Helsingborg för möjlighet till spel i JAS, men även SSL. Dock har han även en dubbellicens till Munka för chans till division 1-spel, en fullspäckad vardag med andra ord där samtliga serier är igång. - Inledningen på säsongen tycker jag har varit bra. Jag har som sagt skrivit över mig till Helsingborg för spel i framförallt JAS, men även få testa på SSL-miljön. Så för egen del så har säsongen startat bra och ser fram emot resten av säsongen.

Just att kunna få möjlighet till spel i tre olika miljöer, hur har det gynnat dig?

  • Jag tycker det har gynnat mig väldigt mycket. Har alltid spelat i Munka som även är min moderklubb. Sen när jag fick denna möjlighet att spela med Helsingborg samt ha en dubbel till Munka så var det något jag ville. Jag har fått kontinuerligt med speltid i alla tre lagen ,vilket jag tycker att jag hanterat väldigt bra.

Nu är det alltså tre matcher som ska spelas I EFT:n där tiden mot VM tickar på och tillfällena blir allt färre. - Mina förväntningar är att det ska bli sjukt roligt. Att få ta på sig den svenska tröjan kommer vara en ära. Mina förhoppningar är ju såklart att vi vinner alla matcher.

Vad vill du själva visa upp?

  • För egen del vill jag bidra med mycket positivet, visa upp mitt fysiska spel samt våga ta chansen nu när jag fått den.


Utöver Strand finns det ett par andra debutanter, men även ett par ansikten som nu anses som bofasta och troligtvis även givna i en kommande VM-trupp. Han lyfter fram två spelare när frågan om potentiell kedjekamrat dyker upp. - Hmm svårt att välja bara en så jag väljer en back och en forward. Alex Andersson och Anton Frejd. Två sjukt bra innebandyspelare som hade varit roligt att få spela tillsammans med.

 

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: