Svenska Cupen

Pixbos målkung tystade Visby-publiken

Det satt hårt inne men till slut gick Pixbo vinnande ur kvartsfinalstriden mot ett vilt kämpande Visby.

Kvartsfinalen mellan Visby IBK och Pixbo Wallenstam IBK i Svenska Cupen blev en dramatisk och jämn tillställning där Pixbo, som spelar i SSL, till slut drog det längsta strået och vann med 6–5 mot Visby från allsvenskan. Matchen bjöd på högt tempo, spännande vändningar och imponerande insatser från båda lagen.

Visbys målvakt Rasmus Ekström stod för en stark insats och lyckades hålla nere siffrorna, särskilt i den första period där Pixbo dominerade skotten (5–13). Pixbo tog ledningen genom Benjamin Schill, men nyförvärvet Emil Hedström svarade för Visby med ett elegant mål. Hedström, som spelade sin första match från start, berättade i pausen i Aftonbladets sändning att han fick ett fint pass av Oscar Magnusson och hittade krysset, något han kommenterade med glimten i ögat:

– Krysset är väl alltid ledigt brukar de säga.

Pixbo återtog dock snabbt ledningen genom Victor Johansson, och gick in i andra perioden med 2–1. Andra perioden bjöd på massor av chanser för båda lagen, men tack vare starkt målvaktsspel från både Ekström och Pixbos Jon Hedlund blev det bara ett mål vardera. Visbys Anders Skoog reducerade till 2–3 efter att Pixbos Linus Nestorsson först utökat ledningen.

Matchen hettade till i tredje perioden, där Visby kom ut starkt och lyckades vända till 4–3 efter mål av Wilmer Viinamäki och ännu ett mål av Skoog. När hemmapubliken började hoppas på en skräll och skanderade “Vi älskar Visby” klev Pixbos Arvid Äse fram och stal showen och tystade hela arenan. Äse gjorde ett äkta hattrick och vände matchen till 6–4 för Pixbo. Hans mål kom som en kalldusch för Visby som kämpade tappert men inte orkade hålla emot. John Pettersson reducerade till 5–6, men Pixbo lyckades hålla undan och säkra segern efter tre mål av Arvid Äse och fyra assist av Felix Lanver.

Efter matchen summerade Pixbos Linus Nestorsson det hela:

– Vi har svårt för dem, de gör det bra men vi löser det till slut. Det spelar ingen roll vad man vinner med eller hur man gör det. Vi vinner och det är det viktigaste.

Med denna seger avancerar Pixbo till semifinal, medan Visby kan hålla huvudet högt efter en imponerande insats mot de regerande mästarna.

Se alla målen i klippet nedan

Matchrapporter: Seger för Visby med 7-3 mot Sundsvall FBC Pixbo fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo