JAS-bloggen

Tung vändning gav seger mot storstjärnan och hennes lag: "Vi lägger inte fokus på enskilda spelare"

Damernas F-grupp, är likt förra året en blandning av lag från Småland och Östergötland, där nu även Fagerhult från Jönköpingstrakten smugit in. I helgen så spelades flera matcher i just denna gruppen.

Ett av lagen som kom till spel var Hjulsbro, som förra året hade ett kombinationslag med IBF Linköping och hade ett relativt tufft år. - För min egen del var förra säsongen mycket se och lära, våra äldre spelare fick ta mycket ansvar och stötta oss. Inför den här säsongen har vi vant oss att möta lite tuffare motstånd, vi känner oss mer som helhet och som ett lag denna säsongen då alla kan kliva in på plan och ta ansvar, stötta varandra och hålla i vårt spel, säger Nike Hellström till bloggen.

I helgens match skulle man ställas mot Kalmarsund, ett Kalmarsund som hade storstjärnan Maja Helman med i truppen. - Oavsett vilket lag vi möter finns det alltid otroligt duktiga spelare så vi försöker att inte lägga fokus på enskilda spelare utan att bara spela vårt spel, fullt fokus i varje byte och att kämpa för varandra.

Man fick dock en tuff start och hamnade i ett 0-3 underläge, där man innan första periodens slut fick till en reducering. - Period ett var mycket slarv från vårt håll, vi hamna lite fel i positioner och dom spelade väldigt bra i början av matchen. När vi sen fick in ett mål så kändes det inte längre omöjligt att vända matchen.

Kalmarsund kunde på nytt sno åt sig en tremålsledning tidigt i den andra perioden, men det unga Hjulsbrolaget kunde reducera två gångar om. - Fortfarande lite slarv i början av andra perioden, men vi hade bestämt oss i paus för att fortsätta med vårt spel och lita på varandra och tillslut gav det äntligen resultat. Vi kände oss nöjda när vi gick till sista period paus då vårt spel blev mycket bättre i slutet av andra.

I period tre kunde man tillslut vända matchen under slutskedet och ta tre tunga poäng. - Vi lyckats med vårt presspel och dom får lägga mycket fokus på att försvara sig, det var härlig energi hela laget och vi tar många avslut som leder till farliga lägen.

Ni har inlett med två segrar, vilka lag ser du framöver som kan bjuda på motstånd?

- Det ska bli spännande att möta Hovshaga och Fagerhult eftersom att vi inte har mött dom innan. Jönköping är alltid kul att möta, de är svåra motståndare.