JAS-bloggen

Warberg överkörda i förväntad toppmatch: "Såklart det är pinsamt"

ANNONS

Det var upplagt för toppmatch under lördagen i killarnas I-gruppen, en match som dock tillslut skulle bli väldigt odramatisk där ett av lagen absolut inte motsvarade förväntningarna.

Warberg som inför gårdagens match hade två inledande segrar. - Skulle säga att starten har varit helt okej i år. Munkamatchen så presterar vi inte vårt bästa, men från den matchen var det viktiga att få med sig tre poäng. Sen Varla matchen var inga större problem där resultatet talar för sig, säger Junior Abrahamsson till bloggen.

Nu skulle man i den tredje matchen ställas mot Pixbo, ett lag man redan mött tidigare den här hösten. - Vi förbereder oss likadant inför varje match egentligen, pratar igenom motståndet och kollar på lite hur dom spelar. Vi var ju såklart revanschsugna hela laget eftersom vi åkte ut mot dem i uppstartscupen i Örebro.

I mångas ögon så är Pixbo en av de stora favoriterna denna säsongen, kanske till och med den största. Även om Warberg också sett starka ut så fick man gälla som underdogs just här enligt undertecknad - Jag skulle absolut inte säga att vi är underdogs i en sån här match utan vi vet själva att vi är ett bra spelande lag. Det såg man även i Örebro där vi gör en bra match, men dom går tyvärr där ifrån som segrande lag. Sen i den matchen var vi ett bättre spelande lag än vad dom var.

Till en början var det dock relativt jämnt sett till siffrorna - Pixbo hade en 2-0 ledning efter första, ett klart möjligt scenario att vända. - Om man ska ta något positivt från den här matchen så skulle jag säga att vår första period är bra där vi är med hela tiden, vi går in i paus och känner att detta skulle vi absolut kunna vända på. Dom spelar inte ut oss på något sätt utan det är våra misstag dom gör mål på.

Tidigt i andra kom 3-0, men därefter dröjde det ett tag och matchen levde. När rödvitrandiga Pixbo dock gjorde 4-0 och sedan även 5-0 och 6-0 med kort mellanrum, då såg det mörkt ut. - Om jag ska vara helt ärlig så vet jag inte vad som händer. Vi släpper ett par väldigt lätta mål där och vi gör inte alls det vi skall göra.

Känner man ens i paus att det är rimlig att vända 6-0?
- När vi går in i paus vila inför tredje så de klart att det är en tung känsla i omklädningsrummet, men man försöker ändå tänka positivt med tanke på att de kan gå snabbt i sporten. Samtidigt hela tiden vet vi att vi är ett väldigt bra lag när allt stämmer och vi kan få in ett par mål om vi gör rätt saker.


Den känslan dog nog fort, då Pixbo direkt i tredje gjorde två snabba och fortsatte köra över sitt motstånd utan att visa någon hänsyn och för en som inte sett matchen, så undrar man vad som hände egentligen? - Samma sak där vi gör det för lätt för dom och har gjort det i period två och tre. Med tanke på att vi inte alls presterar på den nivån som vi alla vet att vi kan så får vi dom att se väldigt bra ut på plan.

Tillslut skrevs siffrorna till hela 12-1, ett resultat som ingen hade väntat sig på förhand och frågan är om det finns en enda ljusglimt för gästande Warberg. - Såklart är det pinsamt att åka upp till Pixbo och förlora med såpass stora siffror när vi vet att vi kan vara ett så mycket bättre lag. Det man får göra nu är helt enkelt att prata igenom allt som vi inte gjorde rätt i denna match och sen försöka släppa det så snabbt som möjligt då detta inte alls speglar oss som lag.

//Rasmus


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Den här artikeln handlar om: