JAS-bloggen

Haninge väntar fortsatt på seger: "Har fått ett par hårda smällar"

ANNONS

D-gruppen hade full omgång under fredagskvällen med tio lag i spel vilket skulle utgöra den tredje omgången i gruppen.

Ett av lagen i gruppen är Haninge, som denna säsongen är debutanter i JAS-serien. - Omställningen har varit stor, framförallt i tempot, om man jämför med DJ2 som vi körde förra säsongen, men det är något som vi varit förberedda på och tränat inför, säger Maya Ternström till bloggen.

Haninge hade på sina två första matcher förlorat mot Tullinge för att sedan ta en poäng mot Nynäshamn. - Tullinge var en tuff match. De körde fysiskt och hade högt tempo och vi fick inte riktigt till det spelet som vi ville få till. Nynäshamn var en match som vi kom igång efter andra perioden. Vi fick till vårt spel och kunde få in ett mål i andra och två mål i tredje. Efter de stängde dom igen bra och gjorde det svårt för oss att komma till avslut men vi hade bra spel.

I match tre som alltså spelades i fredags, så skulle man möta Tyresö Trollbäcken. - TT har alltid varit ett lag vi varit extra taggade att köra emot. Vi hade full koll på deras 2-2-1 spel, vilket också var det vi hade pratat om. Hur vi, med vårt spel, ska kunna ta oss igenom samtidigt som vi skulle peppa och pusha varandra till 100 oavsett vad som händer i matchen.

Det blev en målrik period ett, hela åtta lag där ställningen var 4-4. - Majoriteten av första perioden var vi det styrande laget. Vi hade huvudet och benen på rätt plats. Efter 10 min gjorde TT om i sina kedjor vilket höjde tempot och satte en högre press på oss. Små misstag från vårt håll gjorde att de fick in tre snabba mål i slutet av perioden. Detta var dock den perioden som förblev den bästa av oss.

I den andra perioden föll enbart ett mål som gjordes av Tyresö och inför avslutningen var alltså Haninge tvungna att jaga. - Inför sista pratade vi om att försöka hitta tillbaka till vårt spel som vi tyvärr tappade lite på slutet av första perioden. Detta lyckas vi rätt bra med, men får tyvärr inte till våra avslut medan TT lyckas peta in ytterligare ett mål. Vi pratade också om att avvakta och inte vara för hungriga för att få tag på bollen för att kunna stänga alternativ för dem.

Även period tre blev målfattig och det enda målet som föll, det gjorde Tyresö vilket betydde 4-6 och Haninge fick se sig besegrade. Vad saknades då egentligen? - Mot slutet märkte vi att vi började bli trötta och ta lite dumma beslut. Våra uppspel blev inte som vi ville, vilket gjorde det svårt att komma till avslut.

Tre matcher in, ett poäng - hur ser årets målsättning ut? - Detta är första JAS-året för alla i laget och vi lär oss fortfarande. Vi har fått ett par hårda smällar mot oss nu i början, men är något vi tar lärdom av som vi kommer kunna hantera under säsongens gång. Trots några tuffa matcher har vi höga ambitioner och ett riktigt taggat lag!


TV: Är Umeå innebandyns huvudstad?

Magnus Fredriksson på plats i Umeå i helgen: "En fantastisk innebandystad"

Den här artikeln handlar om: