JAS-bloggen

Ledberg vill tillbaka till toppen: "Den elitsatsande verksamheten kring JAS"

ANNONS

Vi gör ett nedslag i killarnas G-grupp, där vi har ett Ledberg som är lite ”pånyttfödda” efter ett par år av sämre resultat kontra det man gjorde med kullar 00-03 framförallt.

Det finns en ganska ”enkel” förklaring. Majoriteten av de spelarna som under våren gick starkt i USM med Linköping Ungdom, återfinns nu istället i Ledbergsdressen och är därmed ett bra gäng på pappret. - Anledningen till att det blev som det blev är att förra året gick Ledberg och Linköping ihop som samarbetspartners. Inför den här säsongen beslutades  att Ledberg skulle ta över den elitsatsande verksamheten gällande jasen vilket gjorde att många av oss spelare som tidigare spelade i Linköping nu hamnade i Ledberg, säger Felix Ojakangas till bloggen.

Den uppmärksamme kan dock se att utöver just Ledberg i grupp G, så finns även Linköping IBK Ungdom anmälda och deltar. - Det var sen innan säsongen bestämt att ett samarbete mellan lagen inte skulle kunna gå eftersom båda lagen är i samma serie. Det finns regler som förhindrar spelare att kunna gå mellan olika lag eller samarbeta på det sättet. Trots det har vi en god relation med Libk Ungdom, det är ett lag som gör sin satsning och vi fokuserar på vår egna resa i Ledberg.

Utöver just då den stommen med bland annat U19-aktuelle Filip Laurell, så har spelare som Rasmus Gustafsson och nu senaste Jonathan Vitoria Ossmin tillkommit till laget också. - Alla våra tillskott och nyförvärv är super viktiga för oss att ha i laget. De har inte bara stärkt oss på planen med skicklighet och erfarenhet utan också bidragit till en härlig stämning i hela laget som jag tror är en viktig anledning för att det har gått så bra nu i inledningen. Med nykomlingar i laget har vi också större möjlighet att spela den innebandy vi vill.

Laget har börjat starkt och på sina två inledande matcher har man gjort 31 mål och även om man kan sätta frågetecken för motståndet, så finns det en offensiv lusta. - Jag tycker att vi har fått en väldigt bra start på JAS-säsongen där vi gjort många mål i båda matcherna och släppt in desto färre, vilket är en bra grund att bygga vidare på. Det finns självklart lite små saker att finslipa på men i det stora hela har vi ett bra spel där vi spelar en rolig innebandy. Jag tycker framförallt vi spelar vår hittills bästa match mot Onyx där vi spelar runt bollen bra och håller ett bra lugn hela matchen ut. Båda motståndarna vi har mött hittills är tippade lite lägre ner i serien så vi ser fram emot en värdemätare på fredag mot Fagerhult.

Som han är inne på ställs man mot Fagerhult på fredag och utöver just det laget, så finns det flera andra starka lag på pappret som man kommer slåss mot framöver. - Gruppen i år är tuffare än vanligtvis där några lag från Östergötland har slagit ihop med lag från bland annat Jönköpings trakten. Jag tycker att några lag sticker ut lite extra som Hovslätt, JIK och Fagerhult då många av oss i Ledberg sen innan mött bland annat Hovslätt och vet att de är ett väldigt starkt lag med många skickliga spelare. Det kommer att bli många jämna och spännande matcher den här säsongen och det gör det extra roligt

För er egen del - hur ser målsättningen ut under året? - Våran huvudmålsättning är utan tvekan att nå Innebandyfesten som vi snackat om gemensamt. Det är något alla i laget är oerhört motiverade på att göra och visa vad Ledberg kan åstadkomma . Annars är det också att spela bra innebandy och se till att vinna så många matcher som möjligt samt ha det roligt på vägen.

//Rasmus


JAS-spelarens stora straffsuccé: "Grabben är sjuk"

Melker Andersson bjöd på två mäktiga straffar i en och samma match.

Den här artikeln handlar om: