JAS-bloggen

RA19 vill uppåt efter tufft fjolår: "Var nog inte rätt tidpunkt för oss"

RA19 skulle under fredagen spela sin andra match för säsongen i tjejernas C-grupp där ett par starka lag återfinns.

I den första matchen fick man se sig besegrade av Åkersberga, ett ganska väntat resultat då Åkersberga tog sig till Innebandyfesten förra året i USM-klassen. - Vi har nytt spelsystem i år som vi hade lite svårt att sätta mot Ackers och framförallt släppte vi för mycket i mitten så det har vi jobbat på att förbättra. Vi hade dock bra energi i laget som vi försökte ta med oss. Jag var inte med på träningarna i veckan då jag vart förkyld men vet att tjejerna också tränade mycket anfall då vi hoppades att kunna styra spelet i nästa match, säger Alva Schulat till bloggen.

I match två var det på pappret en enklare uppgift när man ställdes mot Vaksala, som skulle göra sin första match. - Hålla lugnet har vi tryckt mycket på. Vi ville få ett bra rull och spela vårt spel helt enkelt. Sedan bara det gamla vanliga att ha fokus från start och spela enkelt så kommer målen!

RA19 som stod som bortalag, kunde gå till pausledning med 1-2 efter den första perioden. - Det var skönt att gå till paus i ledning då vi känner att vi ska vinna matchen. Även om vi har övertaget så är vi inte riktigt så bra som vi kan vara. Vaksala gjorde det bra med hög press.

Ledningen utökades till 1-4, men därefter kunde Vaksala jobba sig tillbaka in i matchen med två raka reduceringar. - Vi hade problem förra året med att om vi släppte in ett mål rullade ofta flera in kort därpå. Vi låter dem komma in i matchen när de gör 2-4 och det blir ganska skakigt ett tag. Nästan alla deras skott under matchen var i slutet på andra och början av tredje, men vår målvakt gjorde många bra räddningar.

Den tredje perioden skulle bli mållås och RA19 skulle säkra segern, men trots att målen uteblev var det en händelserik period i flera avseenden. - Vi gick ner på två och ändrade lite i femmorna vilket gav en nytändning och jag tycker nästan vårt spel är som bäst i denna period. Vi skapar mycket men mycket stolpe ut. Även om det hade varit kul att få in fler mål så var det viktigaste för oss att bryta trenden från förra året då vi tappade mycket i slutet av matcherna. Som vår tränare sa efter matchen så var det bättre för oss som lag att få träna på pressen i en uddamålsledning än att vinna enkelt eftersom vi hade problem i den situationen förra året.

Båda lagen tillhör ju Uppsaladistriktet, även om RA19 hör hemma någonstans mitt emellan Uppsala och Stockholm. Utöver just dessa lagen finns det flertalet andra från just Uppsala och känslan är att kvalitén blir därefter. - De är ju inte kul för någon när motståndet är för ojämnt och siffrorna bara rinner iväg. Jag tycker det är rätt att alla får chansen att anmäla sig, sedan borde man såklart inte göra det om man inte håller nivån alls. Vi var ett lag som hade det väldigt tufft förra säsongen i JAS och i efterhand var det kanske inte rätt tidpunkt för oss att ställa upp, men jag är säker på att vi kommer göra det mycket bättre i år. Som sagt är det inte kul om kvalitén blir sämre men jag vet inte heller om jag tycker att alternativet är bättre.

//Rasmus

TV: Tunnel bakom ryggen, golvzorro med en hand och MÅL!

Västerås-kaptenen Adam Larsson fick en helt okej start på nya säsongen i juniorallsvenskan. Seger med 6-1 mot Örebro/Lillån, där hans eget 3-1-mål var riktigt ögongodis.