JAS-bloggen

CL98 fortsatt dominanta i Kalmar: "Vill vinna till varje pris"

ANNONS

Under fredagen så skulle ett derby nere i Småland avgöras, ett derby som av lite olika anledningar tappat lite karaktär senaste åren.

CL98 som var ett av lagen, vann sin premiär borta mot Röke med hela 21-3. - Var tyvärr inte med den matchen men mina lagkamrater berättade att dom gjorde en väldigt bra match rakt igenom, säger Vilgot Joelsson till bloggen.

Nu skulle CL98 ställas mot FBC Kalmarsund, där det senaste åren varit CL som främst varit dominerande på ungdomssidan. - Matchen mot Kalmarsund var lite smått nervöst mycket folk på läktaren och två lag som vill väldigt mycket.

Joelsson som förra säsongen återfanns i FBC Kalmarsund under en del av säsongen och därmed skulle stöta på ett par bekanta ansikten, även om han främst återfanns i klubbens allsvenska lag. - Tyvärr har jag inte varit med dom så mycket i JAS-laget, men det är klart det är lite nerver inför en sådan match.

Ett tidigt underläge kunde man vända till 3-1 ledning efter den första perioden. - Tycker att inledningen är en jämn match där dom får in en boll tidigt i matchen men sedan tar vi tag i matchen och styr den matchen igenom.

Tillslut kunde man gå upp till 5-2 efter andra och sedan avsluta betryggande och vinna med 8-2 där Joelsson själv stod för två av målen. - Vi är ett kollektiv som jobbar tillsammans och vill vinna till varje pris, speciellt mot sundet.

Man har nu två raka segrar och i serien är man på förhand ett av lagen som förväntas göra upp i toppen. - Vi vill såklart gå så långt som möjligt och vi känner att förutsättningarna är på vår sida.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: