Artikelfoto: Bejto Demiri
SSL (Dam)

Släkten är värst: Sänkte gamla laget efter mäktig vändning

Lisa Svarfvar stor matchhjälte när Kalmarsund bortaslog Falun med 9-8 efter förlängning.

Falun var något mer nedskrivna inför årets säsong än brukligt, bland annat på grund av tunga spelartapp under sommaren.

Man inledde dock serien starkt genom att bortaslå Warberg med 5-0, och länge ut att gå mot tre nya poäng i dagens match mot Kalmarsund.

Dalalaget vann förstaperioden med 2-1 och gjorde sedan 3-2 tidigt i andra – en ledning som höll sig ändra fram till matchens slutminuter. Faktum är att ledningen blev än större och man gjorde sedan 8-5 med dryga fem minuter kvar att spela av matchen.

Det såg då tungt ut för gästande Kalmarsund, men smålänningarna reste sig på nio och kom ikapp med tre sena mål vilket innebar att matchen gick till förlängning.

Lisa Svarfvar matchvinnare mot gamla laget

Där dröjde en minut och nio sekunder innan avgörandet kom, och målskytt blev ingen annan än Lisa Svarfvar som i somras lämnade just Falun för Kalmarsund. Hennes mål innebär två viktiga poäng för ett Kalmarsund som förlorade premiären i just sudden death.

Utöver Lisa Svarfvar stod även lagkamraten Matilda Sjödin ut i matchen, landslagsforwarden svarade här för fyra mål.

I Falun kan vi notera att succéstarten fortsätter för succérookien Cajsa Lindén, som likt i premiären svarade för två kassar.

Nu väntar en ny bortamatch för Kalmarsund i nästa omgång när man gästar Lund. Falun spelare även de borta, detta mot Västerås Rönnby.

IBF Falun8 - 9 e.förl.FBC Kalmarsund
MatchstatusAvslutad
Periodsiffror2 - 1, 3 - 2, 3 - 5, 0 - 1
Skott21 - 33 (8 - 8, 9 - 7, 4 - 17, 0 - 1)
Målvakt - Ut01:08 Thea EkholtFBC Kalmarsund

Matchrapporter: Seger för IBF Falun med 7-4 mot Malmö FBC Kalmarsund tog ännu en seger – 7-1 mot Täby IBF Falun vann borta mot IBK Lund Väntad seger för Kalmarsund som förlänger vinstsviten Seger för Kalmarsund hemma mot Malmö FBC