JAS-bloggen

Målsnålt när Ö-vik ställdes mot Ö-vik: "Så många som möjligt ska kunna vara med"

ANNONS

Under veckorna finns det likt vanligt ett par grupper som har ett par matcher som ska spelas och denna veckan var inget undantag.

Örnsköldsvik IBF stod som bortalag, men hade inför tisdagens match, redan avverkat två matcher sedan tidigare. - Det var två jämna matcher. I den första matchen fick vi bra utdelning på de chanser som vi skapade och vann matchen välförtjänt. I den andra matchen hade vi ledningen under första halvan av matchen men tappade tyvärr den under den andra halvan av matchen. Vi skapade många målchanser, men deras målvakt gjorde fina räddningar, säger Ida Entall till bloggen.

Den tredje matchen under tisdagen skulle spelas mot inga mindre än det andra Ö-vik laget, nämligen Örnsköldsvik IBK som alltså i grund och botten är samma förening. - Föreningen har två olika lag så att så många som möjligt ska kunna vara med. Båda lagen spelar i JAS och i Damer Division 1. I DJ19 spelar tjejer som är födda 2006 och 2007 och i DJ17 spelar främst tjejer som är födda 2008, men även några tjejer födda 2009. Lagen tränar också var för sig.

0-0 efter första perioden och 0-1 efter andra kan skvallra om en ganska avslagen och händelselös match, men så var inte fallet. - Nej, det var en väldigt intensiv match med två lag som verkligen ville vinna matchen! Båda lagen skapade många lägen men det var duktiga målvakter i båda lagen. Det var också en härlig stämning på läktaren med en publik som hejade på när matchen skulle avgöras.

Fler mål än så blev det tillslut inte, utan IBF kunde behålla sin ledning. - Vi har ett bra försvarsspel som vi känner oss trygga med. Det är något som vi har tränat mycket på inför säsongen och nu gav det resultat. Vi peppar även varandra och kämpar hårt tillsammans!

Nu väntar RIG i kommande match, en omöjlig uppgift i de flestas ögon, men nog så inspirerande. - Vi kommer träna som vanligt och vi ska försöka behålla den härliga känslan och inställningen från matchen i tisdags. Det ska bli roligt att möta ett så bra lag som RIG. Det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften och att vi jobbar stenhårt tillsammans.

Om vi ser till säsongen överlag, hur långt kan det räcka tror du?

- I JAS vill vi vinna så mycket som möjligt givetvis och det hade varit roligt att kunna utmana om en plats till kvalspelet. Vårt mål är att ta oss till ungdoms-SM i april i Uppsala. Det kommer att bli tuffa matcher i kvalspelet, men vi har många duktiga spelare i vårt lag så vi har en chans att utmana om en plats i finalspelet. Förhoppningsvis är vi på topp när det är dags för första kvalspelet i november!

//Rasmus


TV: Tunnel bakom ryggen, golvzorro med en hand och MÅL!

Västerås-kaptenen Adam Larsson fick en helt okej start på nya säsongen i juniorallsvenskan. Seger med 6-1 mot Örebro/Lillån, där hans eget 3-1-mål var riktigt ögongodis.

Den här artikeln handlar om: