18.30 Pixbo-Warberg
Artikelfoto: Per Wiklund och Krister Andersson
SSL (Herr)

Efterlängtat SSL-derby: "Är glada att Warberg är tillbaka"

ANNONS

Pixbo och Warberg möts igen i SSL för första gången sedan 2020.

Pixbo har sedan Lindås och Warberg åkt ur Superligan saknat en naturlig geografisk rival i finrummet. Till den här säsongen får man just det i och med att Warberg tog steget upp till SSL i våras.

Ikväll möts de båda västkustlagen, den här gången i Mölnlycke. Det är två anrika klubbar som ställs mot varandra då Pixbo ligger etta i superligans maratontabell medan Warberg är fyra.

Historiskt sett brukar det också vara ganska så högt publiktryck på matcherna, förr flyttade Pixbo ofta Warbergsderbyna till Lisebergshallen för att kunna ta in mer publik.

Pixbos välkomnar Warberg till SSL

På SSL:s upptaktsträff så intervjuades Pixbos Filip Wramdemark och Warbergs Markus Berndtsson av Innebandymagazinet för att prata just om kvällens drabbning. 

– Det är ofta roliga matcher i Varberg, det ska bli kul att möta dem där och möta dem hemma. Vi är glada att Warberg är tillbaka, sa Wramdemark då.

Markus Berntsson om Warbergs publik.

– Det är fantastiskt. Kollar man på vår kvalmatch i Göteborg mot Lerum så är det nästan som att spela på hemmaplan. Det blir en sjätte spelare. De har våran rygg och hjälper oss, de var fantastiska i kvalet som var nu och de kan ha varit tungan på vågen för att hjälpa oss upp.

Du kan se hela inslaget i spelaren längst upp.

Märkliga (?) statistiken mellan lagen

Döma av hur det sett ut tidigare när lagen mötts så borde kanske Warberg faktiskt vinna idag. Tittar man på de tio senaste mötena mellan lagen så har bortalaget stått som segrade vid åtta tillfällen. Pixbo har däremot vunnit sju av dessa matcher, medan Warberg segrat i tre.

Tio senaste SSL-matcherna mellan Pixbo och Warberg

2020: Warberg-Pixbo 3-8

2019: Pixbo-Warberg 8-4

2019: Warberg-Pixbo 2-8

2017: Pixbo-Warberg 2-6

2017: Warberg-Pixbo 6-8

2016: Pixbo-Warberg 6-7 SD

2016: Pixbo-Warberg 4-5

2015: Warberg-Pixbo 2-5

2015: Warberg-Pixbo 4-6

2014: Pixbo-Warberg 8-6

Warberg fick en drömstart på årets SSL-säsong, nykomlingen besegrade Jönköping med 10-5 i premiären som spelades på hemmaplan. Pixbo stod även de för en fin första match när man bortaslog Kalmarsund med 5-8.

Kvällens match startar klockan 18.30.


Rasar mot nya regeln: "Fruktansvärt - det förstör sporten"

Warbergs- och Jönköpingsspelarna tankar efter ha provat nya regeln

Matchrapporter: Storvreta tog ännu en seger – 7-1 mot Warberg Pixbo fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: