JAS-bloggen

Premiärseger i tidig måstematch: "Kommer tampas om slutspelsplatserna"

ANNONS

Under fredagskvällen så skulle Lindås IBF dra igång JAS-spelet med att möta Alingsås på bortaplan i en tuff match.

Lindås om förra året var en av säsongens mest positiva överraskningar och stod för flertalet imponerande insatser även under Festen. Inför denna starten så har man förberett sig på bästa sätt. - Vi har varit iväg på cup i Växjö, haft en kickoff helg, spelat ett flertal olika träningsmatcher och kombinerat en försäsong av fys och innebandy, säger Nellie Björk Bonasoni till bloggen.

Precis som förra året så har Lindås på nytt anmält två lag, ett som Lindås IBF och ett som Lindås IBK. Denna gången har man dock lottats i två olika grupper, ett speciellt upplägg överlag att hantera. - Det är nog en fråga för min tränare. Iår är det lite annorlunda då det tydligare är en ålderskillnad, men vi stöttar varandra för att kunna göra samma resa som förra året

Nu skulle man alltså ställas mot Alingsås i premiären, ett lag man stött på flera gånger senaste åren. - Viktig match för oss då vi tror att det är ett av lagen vi kommer tampas med kring slutspelsplatserna. Vi har bra koll på varandra och för oss så handlade det om att göra jobbet och lita på varandra.

Man kunde efter period ett, gå upp till en 0-2 ledning där firma Blom/Wimmerstedt var inblandade i båda målen. - Relativt kontrollerad period. Vi har mycket boll, men lite svårt att få in den i deras mål, men jämfört med försäsongamatcherna är vi lugnare och litar mer på varandra.

1-4 efter andra. Vad sägs inför period tre?

  • Att vi inte ska sluta spela och leva på ledningen. Vi ska fortsätta trumma på och vara initiativtagande. Vi pratar även mycket om hur vi ska lösa försvaret.

Efter ett par sena reduceringar blev det till sist ”bara” en 4-5 vinst, men tre tunga poäng för Lindås att inleda säsongen med där det återstår att se hur långt det kan räcka. - Vi är medvetna om att vi kommer få slita för våra poäng betydligt mer iår. Vi har tappat väldigt många duktiga 05:or, men hela laget är överens om att vi vill göra samma resa igen och ta oss till Festen.

//Rasmus

Den här artikeln handlar om: