JAS-bloggen

Vinnare av JAS-elit - förlorade premiären: "Kul att vinna en cup, men det är inte slutmålet"

ANNONS

Snart är samtliga grupper igång och under fredagen så startade även killarnas C-grupp där lag från Värmland, Örebro och Västmanland främst ska tampas.

Ett av lagen som skulle dra igång var kombinationslaget Örebro SK/Lillån, som bara för ett par veckor sedan imponerade och stod som segrare i JAS-elit cupen. - Vi tog med oss att när vi är som bäst så är vi väldigt bra, men mer än så inte så mycket, det är kul att vinna en cup men det är inte slutmålet. Sen dess har vi tränat som vanligt och försökt ladda inför säsongen, säger Elton Berglund.

Nu skulle man i premiären möta Västerås, ett lag man mött flera gånger senaste åren i diverse olika serier - Ett skickligt lag så det gällde att vara med direkt från start.

Gästande Västerås hade en 0-1 ledning efter första perioden, en period som man då tänker kan vara avslagen och ganska trött sett till siffrorna. - Lite grann, vi var väl inte riktigt med från start, men bättre att ligga under 0-1 än högre siffror.

I period två så ryckte Västerås och gick upp till 1-4, där hemmalaget var under isen. - Ja vi är väl inte riktigt vakna på något plan, Västerås är starkare i alla dueller och skulle säga att allt ligger på oss.

Bättre blev det inte heller i period tre, utan gästerna kunde hålla ifrån och även dryga ut sin ledning till 1-6 och hemmalaget fick inte alls träff. Vad saknade man egentligen? - Det mesta, det gäller att vi kommer upp i nivå. Hur vi ska jobba på det, har vi pratat om så framöver kommer det inte se likadant ut.

Just att man för ett par veckor sedan stod som segrare i JAS-elit, för att sedan förlora en premiär med klara siffror är trots allt ett mysterium som Berglund själv håller med om. - Oklart det gäller att alla är på tå när matcher drar igång och igår så var inte alla det.

Vad behöver ni lägga fokus på framöver?

- Att alla ska bidra och inte bara två tre stycken vare sig de gäller snacket eller att vara först i alla dueller.

//Rasmus


Kritiserar JAS-hetsen: “Ingen mår bra av det”

SSL-tränaren Henrik Lorendal tycker till om spelarutvecklingen i svensk innebandy.

Den här artikeln handlar om: