Linköping-AIK 9-2
SSL (Herr)

TV: Melker Hemmingberg tvåmålsskytt direkt i Linköpingströjan

Nyförvärvets succé - berättar om valet att gå till Linköping: "Ville vara med på den resan"

21 september skulle bli en lördag i Linköpings smak. Det var idrottsfest med dubbla premiärer i stan, Linköping-AIK i SSL och Linköping-Brynäs i hockeyns SHL. Och det skulle bli hemmasegrar i båda fallen, med extra stor marginal till fördel för Linköping IBK. 9-2 skrevs slutsiffrorna till efter periodsiffrorna 2-1, 3-0 och 4-1. Skottstatistiken: 6-1, 7-3, 7-4, totalt 20-8, vittnar om att det var stor skillnad mellan lagen denna eftermiddag.

Det blev också en premiär där nyförvärv presenterade sig omgående. Melker Hemmingberg, hemvärvad från Jönköping, gjorde 5-1 i andra perioden och 6-2 i mitten av tredje, vilket starkt bidrog till segern. Även Philip Fox, backen från Växjö, hittade nätet för östgötarna.

Innebandymagazinet träffade Hemmingberg efter slutsignalen, se klippet ovan! En intervju med AIK-kaptenen Markus Eriksson hittar du på Instagram

Målvakt - Ut20:00 Jonathan Hjelm

Matchrapporter: Målfest när AIK krossade IBK Dalen på hemmaplan Axel Hjälm gjorde två mål för Thorengruppen i segern mot Linköping Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo