Foto: AC Kårhag
Allsvenskan (Dam)

Frågetecken i Jönköping: "Tvingas ladda om utan supertalangen"

ANNONS

Innebandymagazinets fem hetaste frågor inför premiäromgången i allsvenskan dam.

Säsongen drar igång och vi har ett gäng intressanta matcher framför oss i damernas allsvenska. Innebandymagazinet listar samtliga matcher under premiäromgången och plockar fram de fem hetaste punkterna i respektive serie. Vi startar med den södra serien för att sedan gå vidare till den norra. 

Södra

Kan nykomlingen störa Lockerud Mariestad?

Nykomlingen Landvetter kan bli en obehaglig motståndare i den södra serien. Ungtupparna har gjort en godkänd försäsong där man bland annat slagit Hammarby och Älvsjö från den norra serien. Premiären spelas under lördagen när den nedflyttade klassikerklubben Lockerud Mariestad kommer på besök. 

Överkörning att vänta i Hammarö Arena?

Ingen har missat Skoghalls stora favoritskap inför säsongen. Under premiärhelgen väntar bottentippade Craftstaden, en motståndare som värmlänningarna skall kunna besegra utan några större problem. Gästerna i Hammarö Arena har blivit av med flera tunga namn inför säsongen. 

Hur mår Partille inför premiärhelgen?

Partille har, tillsammans med Skoghall, värvat bäst inför säsongen. Etablerade Anna Dömstedt, från Pixbo, och supertalangen Ellen Hedberg, från Stenungsund, sticker ut och har redan hunnit presentera sig. Göteborgarna, som förväntas utmana Skoghall i år, kommer visserligen från några tuffa veckor med många sjuka och lite skador, något som stört förberedelserna inför premiärhelgen. 

Hur bra är Jönköping utan Mira Markström?

Dagen är kommen. Jönköping, som har vunnit den södra serien två år i rad, tvingas ladda om utan supertalangen Mira Markström. Poängdrottningen har tagit sitt pick och pack till Pixbo i SSL. Smålänningarna ställs inför en värdemätare direkt i premiären när storsatsande Växjö gästas i Fortnox Arena.

Kan Katrineholm ladda om efter fjolårets misslyckande?

Försäsongen vittnar om att Katrineholm mår bra. Laget har bland annat dragit jämna strån med SSL-laget Telge två gånger om. Truppen är, trots tappet av Högberg, förstärkt och en spelare att hålla koll på är den mycket lovande forwarden Tuva Vennerberg, som har gjort det bra under träningsmatcherna. 

Premiäromgången

21 september:

13.00: Lillån IBK - Huddinge IBS
14.00: Landvetter IBK - IBK Lockerud Mariestad
14.00: Skoghalls IBK - Craftstadens IBK Oskarshamn
14.00: FBC Partille - Rönnby Västerås IBK Ungdom
14.30: Växjö IBK - Jönköpings IK

22 september:

FBC Katrineholm - Lindome IBK 

Norra

Hur bra är Sundsvall? 

Sundsvall gjorde succé under fjolåret och kliver in med högre förväntningar på sig i år. Truppen har förstärkts en aning och redan under premiärhelgen får vi ta del av en rejäl värdemätare när RIG Umeå väntar på bortaplan. Svaret på frågan om man kan upprepa fjolårets resultat lär dröja några omgångar. 

Hur klarar sig AIK utan Anna Wijk? 

Nu står det klart att Anna Wijk - återigen - lägger klubban på hyllan. Storstjärnan, som anses vara bäst genom tiderna, förstärkte AIK under fjolåret där hon producerade 29 poäng på 13 matcher och var högst delaktig i att klubben tog sig till kval. Nu är frågan om hur storklubben från huvudstaden står sig utan hennes hjälp. 

Hinner Åkersberga hitta rätt?

Åkersberga följde upp ett svagt gruppspel i Svenska cupen med att förlora genrepet mot damettan-laget Tyresö Trollbäcken. Klubben, som misslyckades förnya kontraktet i Svenska Superligan förra året, har flera frågetecken inför premiären mot Alunda. Förutom en försäsong som ger mer frågor än svar, så har man flera tunga spelartapp bakom sig. 

Är det dags för Storvreta? 

Storfavoriten Storvreta spände musklerna inför den allsvenska säsongen när Täby besegrades i cupslutspelet. Uppsalagänget har förstärkt truppen med stortalangen Ebba Johansson från Åkersberga och ser ut att bli svårslagna i år. “Vreta” är rättvisa favoriter och bör kunna sätta ner foten redan i premiären. 

Vilka vinner Stockholmsmötet?

Fjolårets kvallag Älvsjö stöter på tufft motstånd redan i den första omgången. Nacka ses som den klaraste utmanaren till Storvreta i år och har lyckats ersätta spelarna som har lämnat. Söndagens hetaste batalj bör locka till sig en del uppmärksamhet då det på förhand är det väldigt ovisst. 

Premiäromgången

21 september: 

13.00: RIG Umeå - Sundsvalls IBF
13.00: AIK IBF - Umeå Västra IF
16.00: Alunda IBF - Åkersberga IBF
16.00: Örnsköldsvik IBK - Hammarby IF IBF
16.30: Storvreta IBK - IBF Dalen

22 september: 

Älvsjö AIK IBF - Nacka IBK


Kritiserar JAS-hetsen: “Ingen mår bra av det”

SSL-tränaren Henrik Lorendal tycker till om spelarutvecklingen i svensk innebandy.

Den här artikeln handlar om: