Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

Allsvenskan rivstartar: "Vad stoppar Visby i år?"

ANNONS

Innebandymagazinets fem hetaste frågor inför premiäromgången i allsvenskan herr.

Allsvenskan på herrsidan har gjorts om inför säsongen och är hetare än någonsin. Fler lag kommer konkurrera om de ädlaste platserna i tabellen och matcherna blir högintressanta vecka in och vecka ut. Innebandymagazinet har listat fem punkter inför premiäromgången. 

Kan Hovslätt upprepa fjolåret?

Serieseger och playoff. Hovslätt imponerade onekligen under fjolåret där man trots förlusterna mot Strängnäs skall ha mycket beröm. Andra året, efter en framgångsrik säsong, är alltid tufft och det återstår att se om Hovslätt kan leva upp till förväntningarna som är lagda på laget i år. 

Klarar Hagunda av att studsa tillbaka? 

Uppsalalaget Hagunda har en lovande och mycket intressant spelartrupp på pappret. Trots det så finns det ett och annat frågetecken att räta ut. Frågan är om man klarar av att ställa om från att vara underdogs i SSL i fjol till att vara favoriter i majoriteten av lagets allsvenska matcher i år. Löser man det är man ett lag för toppskiktet. 

Vad är Skälby utan Jonathan Berglund? 

Att tappa en spelare av Jonathan Berglunds kaliber är aldrig lätt. Skälby har försökt ersätta honom genom att värva ungt och piggt, bland annat från Berglunds nya klubb Falun där man hämtat in tre spelare från deras utvecklingslag. Försäsongens prestationer lovar gott inför den förväntade kampen om ett nytt kontrakt. 

Vad stoppar Visby i år? 

Storfavoriterna från Gotland har minst sagt imponerat på försäsongen. Cupvinsterna mot AIK och nu senast Jönköping sticker ut och visar vilken dagsform Visby har inför säsongsstarten. Med Karlstads skada på Westlund och Hovslätts tapp av rutin är det svårt att se vad som skall stoppa laget från seriesegern. 

Ny målfest i Lerums Arena?

Lerum 4, Karlstad 13. Hemmalaget hade ingen vidare lycka när dessa två möttes i cupen i början av månaden. Nu väntar en seriepremiär mellan lagen och då lär det bli betydligt jämnare. Lerum börjar hitta formen efter ett lyckat genrep mot Hovslätt medans Karlstad, som får klara sig utan Vestlund, förlorade mot Pixbo. Målen lär jämnas ut den här gången. 

Premiäromgången (lördag)

14.00: Hovslätts IK - Strängnäs IBK
16.00: Sundsvall FBC - Hagunda IF
16.00: IBK Lund Elit - Skälby IBK
16.00: Fagerhult Habo IBK - Visby IBK
17.00: FBC Lerum - Karlstad IBF


Kritiserar JAS-hetsen: “Ingen mår bra av det”

SSL-tränaren Henrik Lorendal tycker till om spelarutvecklingen i svensk innebandy.

Den här artikeln handlar om: