JAS-bloggen

Dramatik uteblev i förväntat toppmöte: "Tror de lär sig en läxa"

ANNONS

JAS-grupperna smyger igång allt mer och vi tittar mot killarnas F-grupp, som på förhand setts som en potentiellt ganska svag grupp när genomgångarna gjordes.

Där skulle Huddinge spela sin första match för säsongen, vilket även skulle bli första matchen för Charlie Munkhammar. Munkhammar som senaste säsongerna funnits i olika klubbar, men med en hög potential varit eftertraktad. - Min start i ”Hibsen” har varit bra. Har blivit välkomnad bra i både JAS och herr. Tycker jag kommit in bra i deras sätt och spela och ser fram emot att utvecklas ännu mer där.


Man skulle ställas mot Värmdö, som tillsammans med bland annat Huddinge, nämnts som potentiella topplag och det var därmed upplagt för en tuff match. - Jag missade träningarna med laget för jag var borta med en lättare skada så har faktiskt inte hört förberedelserna inför Värmdö. Inför matchen visste vi sen tidigare att de har ett par spelare som är skickliga och att vi behöver ha lite extra fokus när just dem är inne.

Värmdö stod som hemmalag och hade en 2-0 ledning efter period ett. - Väldigt klassisk premiär. första perioden var väldigt böljande med mycket adrenalin och lite bolltapp här och där, men vi har en 2-0 med oss i paus och det var viktigt.

Det var i period två rycket kom. Huddinge gick upp till 5-0 och tvingade Värmdö till en välbehövlig timeout när siffrorna blev större. - Vi kommer in i andra med ett powerplay och gör mål i det och får en riktigt skön start på andra perioden. Vi tryckte hela tiden på att inte vara för ödmjuka och vika ner oss och bara fortsätta spela vårt. När de tog timeout tryckte vi extra på att vara noggranna och inte bli ivriga när de har mycket boll och bara försöka hålla de på utsidan.

I den sista så var ställningen 8-1, men Värmdö kom upp till 8-4 med drygt fem minuter kvar. Någon större panik fanns dock inte i Huddingelägret. - Värmdö fick självklart lite momentum när de har mycket boll och tillslut orkar man inte hålla tillbaka längre. Skulle inte säga att vi upplevde någon stress att tappa ledningen.

Snacket på förhand, där man diskuterat gruppens kvalité, känns kanske än mer angeläget nu efter en premiär som blev mer avslagen än väntat i slutändan. - Säsongen är lång och en första match och vinst är aldrig fel. Jag tycker de är en spännande grupp där alla kan vinna varje match. Tror Värmdö lär sig sin läxa och går vidare till nästa match och försöker ta tre poäng där!

//Rasmus


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Den här artikeln handlar om: