Foto: Per Wiklund och Innebandymagazinet
SSL (Herr)

Samuelsson om tränarens hyllning: "Man är som ett barn på julafton"

ANNONS

Faluns veteran Johan Samuelsson om påstådda nytändningen: "Har varit mer noggrann på försäsongen än tidigare år"

– Vi kommer få se en taggad Johan Samuelsson.

Orden kommer från nya Falutränaren Henrik Lorendal när han gästade Fredrikssons innebandypodd, och det var ett svar på frågan om vilken spelare i Falun som han tror kommer ta spännande kliv framåt och visa framfötterna.

Det vore ju enkelt att svara någon från Faluns yngre garde där, men Lorendal plockade istället fram utvecklingspotentialen hos en av lagets absolut äldsta spelare.

–  Han har blivit äldre. Vad är det som får honom att motiveras till att köra utav helsike? Är det bara för att det är VM-år? Nej, det är för att han gillar det här sättet att spela på, fortsatte Lorendahl.

– När Johan kom upp…det flöt liksom när han spelade. Det bara flyter – grejer i hög fart, han kunde hantera besluten i hög fart. De andra vet man vad man får av och det är många bra spelare. Men det är en äldre spelare som man kommer få se en nytändning på, han ska man håla utkik efter. Hans genomlöpningar, hans beslut när spelet går fort, hur han spelar löst bollar, hur han gör omställningspassningar, hur han kör give-and-go. Får man se mycket poäng? Det vet jag inte. Men spelet som vi vill spela kommer han se till att underhålla.

Se Lorendals hyllning av Samuelsson:

Artikeln fortsätter längre ner

Samuelsson: “Är som ett barn på julafton"

Innebandymagazinet passade vidare frågan till Johan Samuelsson själv – är han mer taggad än tidigare?

– Det är klart att man är taggad! Det är en ny säsong och ett stort mål är att kunna vara med i en VM-trupp. Jag tycker att det har känts bra. På försäsongen har jag varit ännu mer noggrann jämfört med tidigare år, säger Samuelsson till Innebandymagazinet.

Mer noggrann säger du, på vilket sätt?

– Nu när man blivit äldre så inser man hur pass viktigt det är för en själv att lyssna på kroppen och att varje pass blir såpass viktigt. Jag har faktiskt sagt det till sambon att nu när man känner att man är äldre, och karriären börjar lida mot sitt slut, så är man som ett barn på julafton. Man börjar bocka av de försäsongsträningar man har kvar i karriären. Man ska göra det och känner att varje träning kommer vara kul. Som barn fram till julafton har man ju första december, andra december, tredje och så vidare, och så bockar man av dagarna.

– Varje träning har varit kul att komma in till, oavsett vad det har varit. Jag har fått mycket hjälp av av fysion också, att göra det mer specifikt och hur man kan tänka för en själv.

Så som Samuelsson resonerar kan det vara lätt att tro att veteranen – som sitter på ett utgående kontrakt – går in på sin sista säsong, men så behöver det absolut inte bli.

– Jag vet inte, jag har ingen aning. Frågar jag mina söner måste jag spela i 20 år till. Senast jag skrev på senaste kontraktet så blev de ledsna över att jag bara skulle spela innebandy två år till. Det är väl det man har tänkt sig när man blir äldre, att man tappar mycket tid. Men så länge de tycker det är kul, att vara med på träningarna och att det funkar? Då är det ju lättare.

– Så jag har ingen aning. Det kan mycket väl bli det sista men det kan mycket väl bli det första av kommande fem (åren) också, avslutar Samuelsson.


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: