Foto: Adam Troy
Svenska Cupen

Herrtvåan-spelare sköt Falun vidare i Svenska Cupen

ANNONS

I helgen fick vi se en riktig Buster-saga när en 17-årig herrtvåan-spelare fick chansen att spela med ett SSL-lag.

Det sägs att dikten överträffar verkligheten men ibland är det precis tvärtom också. I helgen fick vi se en riktig saga som hade passat perfekt in i den gamla serietidningen Buster.

SSL-laget Falun, som är ett av världens allra bästa lag, saknade fyra landslagsspelare i Johan Samuelsson, Malte Lundmark, Linus Holmgren och Daniel Kalentun. Då passade man på att kalla in 17-åriga Filip Öijer från föreningens herrtvåan-lag när det vankades åttondelsfinal i Svenska Cupen mot allsvenska Sundsvall. 

Öijer hade tidigare bara gjort något inhopp i en träningsmatch i somras men mot Sundsvall fick han spela från start i en kedja med Casper Backby och Simon Cederström. Matchen mot Sundsvall blev jämnare än förväntat och efter 40 minuters spel ledde Falun bara med 3-2. 

Falun vann till slut matchen med 6-2 men fick kämpa sig till segern och en av de stora segerorganisatörerna var just 17-åriga divisiontvåspelaren Filip Öijer, som gjorde två mål och såg till att skjuta Falun vidare till kvartsfinal. 

– Filip är ett exempel på att kopplingen mellan IBF Falun och IBF Falun Utveckling samt Hagströmska gymnasiet fungerar bra. Vi jobbar nära spelarna mellan och under träningarna, så jag är inte överraskad men genuint glad för Filip och många andra unga killar som är på gång upp, sa tränare Henrik Lorendal efter matchen till Falu Kuriren

 Se Filip Öijers båda mål i klippet ovan. 


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun IBF Falun reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger mot IBF Falun IBF Falun vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo

Den här artikeln handlar om: