Foto: Marcus Vilson/mphotos.se och Christoffer Sturesson
Allsvenskan

Tränarens pik: "Hoppas jag slipper somna när jag ser på deras matcher"

ANNONS

Röstades fram som seriens bästa tränare – passade på att ge en passning till tränarkollegan.

I samband med att Innebandymagazinet frågade de allsvenska tränarna vilka lag som går upp, åker ur och överraskar i serien passade vi också på att fråga dem vem som egentligen är seriens bästa tränare.

Sju av dessa valde att svara med ett namn, och flest röster (fyra) fick Max Gustafsson i Hovslätt.

– Jag tycker Max Gustafsson i Hovslätt gör bra saker med sitt lag, säger Sundsvalls tränare Andreas Asp.

Gustafsson röstade i sin tur på Anton Olofsson i Lerum, samtidigt som han med glimten i ögat skickade en liten passning till sin tränarkollegan.

– Jag får nog svara Anton Olofsson på den, även om vi är varandras motpoler i mångt och mycket. Han får ut mycket av sitt material år efter år. Hoppas däremot att Lerum har tränat mycket one touch i år så man slipper somna när småtimmarna kommer fram på söndagsnatten när jag ska kika på deras matcher.

Svaret: "Hoppas fler lag ska tycka vi är tråkiga, då har vi lyckats"

Anton Olofsson tog sedan del av Gustafssons uttalande och säger följande om det.

– Ja, först unga Lerum och nu tråkiga Lerum! Jag tänker ju fler namn desto bättre….skämt åsido. Om det är någon som får ut mycket av material och förutsättningar så är det väl just Max själv skulle jag säga.

Han fortsätter:

– Vad gäller att vi spelar tråkigt… det finns ju alltid åsikter. Spelar du possession så är du tråkig för du är rädd om bollen, backar du hem och kontrar så är du tråkig för att du gör det och springer man som dårar så är man tråkiga för man gör det… Så som jag ser på det, har du en Ferrari så kör du den på racing-banan och har du en traktor så kör du den på åkern. Du kan givetvis köra Ferrarin på åkern och traktorn på racing-banan men jag tror inte resultatet skulle bli så bra.

– Man behöver anpassa spelet efter de spelare man har - vår stomme är byggd på ett sätt att spela och så länge den stommen finns kvar så försöker vi spela på det sättet. Vad andra tycker är bara kul! Jag hoppas fler lag än Hovslätt ska tycka vi är tråkiga, då har vi lyckats!

Du kan se hur samtliga tränare svarade på frågan nedan:

Francisco Haraldsson, Fagerhult Habo

Max Gustafsson.

Max Gustafsson, Hovslätt

Så svår fråga. Jag respekterar samtliga kollegor i den här serien och alla är verkligen bra. Jag får nog svara Anton Olofsson på den, även om vi är varandras motpoler i mångt och mycket. Han får ut mycket av sitt material år efter år. Hoppas däremot att Lerum har tränat mycket one touch i år så man slipper somna när småtimmarna kommer fram på söndagsnatten när jag ska kika på deras matcher.

Hakim Wafa, Hässelby

En svår fråga när man har dålig koll. Fråga mig när serien vänder.

Johan Libäck, Karlstad

Det får säsongen utvisa.

Anton Olofsson, Lerum

Det återstår att se!

Christer Sölve, Lund (sportchef)

Ola Persson, tråkigt svar men ingen kan förändra en matchbild som Ola

Christer Olsson, Sirius

Det (Andreas) Asp gjort i Sundsvall har inte gått mig obemärkt förbi i alla fall. Som nykomling förra året sluta trea och slå ut Visby är starkt. Spännande att se dem i år. Sedan har jag inte så bra koll på tränarna.

Niclas Österberg, Skälby

Jag kan faktiskt inga andra tränare i serien, jag har dålig koll på vilka som tränar andra lagen.

Johan Jönsson, Strängnäs

Max Gustafsson.

Andreas Asp, Sundsvall

Jag tycker Max Gustafsson i Hovslätt gör bra saker med sitt lag, utan att ha koll på hur bra alla tränare är så känns han vass!

Joakim Bandholtz, Visby

Max Gustafsson

Martin Dahlberg, Hagunda

Jag har tyvärr för dålig koll för att kunna ge ett genomtänkt svar på frågan.


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen

Den här artikeln handlar om: