Foto: Adam Troy
Nyhet

Anna Wijk avslutar spelarkarriären - igen: "Det är något jag drömmer om"

ANNONS

Spelarkarriären är över för Anna Wijk. Nu drömmer världens bästa innebandyspelare genom tiderna vidare.

Anna Wijk gjorde comeback i allsvenska AIK under förra säsongen. 33-åringen, som är världens bästa damspelare genom tiderna, bekräftar för SVT att hon avslutar spelarkarriären igen. Livspusslet är svårt att få ihop för den tidigare storstjärnan. 

– Jag har två små barn som jag vill lägga mycket tid på. Helgerna är heliga nu när jag har heltidsjobb (på gymnasieskola) och har barnen på förskola och så där. Jag är inte beredd att lägga ner den tiden på innebandyn, säger Anna Wijk till SVT Sport

Att lämna sporten helt och hållet är dock inte aktuellt. Wijk, som bland annat varit expert i SVT under senaste årens stora evenemang, har precis avslutat en elittränarutbildning. Studier som ökar chanserna till att få se henne på den stora scenen igen - som tränare. 

– Jag vill vara kvar inom innebandyn. Jag brinner för sporten och vill ge tillbaka, förklarar hon.

Än så länge finns det inget tränaruppdrag på bordet. I framtiden drömmer Wijk om att bli förbundskapten och coacha det svenska landslaget, som i dag leds av Linn Lundström. 

– Det är klart att det är något jag drömmer om. Men först och främst behöver jag bygga på mig mer erfarenhet. Ut och testa på hur det funkar och bygga en egen ryggsäck för jag är absolut inte redo för det just nu, säger Anna Wijk. 


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

Den här artikeln handlar om: