Foto: Per Wiklund/Svensk Innebandy
Nyhet

SM-finalen återvänder till Avicii Arena 2025

ANNONS

SM-finalen är en av säsongens stora höjdpunkter för alla innebandyintresserade. En heldag fylld av spänning och dramatik väntar när mästarna på dam- och herrsidan ska koras. Nu återvänder SM-finalen till Avicii Arena efter fjolårets världsrekord på Strawberry Arena.

En heldag på en av Sveriges häftigaste arenor, det är vad som väntar när SM-finalen ska avgöras den 26:e april kommande år. Evenemanget som korar mästarna på dam- och herrsidan är den perfekta avslutningen på innebandysäsongen 2024/25. 

Nu kan Svensk Innebandy offentliggöra att SM-finalen återvänder till Avicii Arena kommande år. 

Avicii Arena har under året genomgått en omfattande renovering i syfte att lyfta arenaupplevelsen med såväl bättre sikt som akustik. 

– SM-finalen och Avicii Arena är två saker som är starkt förknippade med varandra, säger Christer Abrahamsson, Generalsekreterare Svensk Innebandy, och fortsätter:  

– Evenemanget är vår kronjuvel och det är med stor glädje vi nu offentliggör att vi återvänder till Avicii. 

– Avicii Arena har länge varit synonymt med SM-finalen i innebandy. Så det känns häftigt att det åter kan bli en tydlig målbild för lagen i världens bästa liga, säger Emil Risberg, Ordförande Föreningen Svenska Superligan. 

Under föregående säsong huserade SM-finalen på Strawberry Arena (dåvarande Friends Arena) och sågs av en världsrekordpublik. Nu välkomnas alla innebandyintresserade till en ny upplevelse på Avicii Arena.

– Vårens final och det världsrekord som då slogs var något vi gjorde tillsammans. Nu ser vi fram emot att fira nästa milstolpe med hela innebandyfamiljen i ett fullsatt Avicii Arena, säger Christer Abrahamsson. 

Regerande mästare på dam- och herrsidan är Thorengruppen IBK och Storvreta IBK. 

Biljetter till SM-finalen 2025 släpps vid ett senare tillfälle.


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Den här artikeln handlar om: