Foto: Per Wiklund
Nyhet

Regerande mästarna levererade direkt: "Kul att få igång 08-kullen"

ANNONS

RIG Umeå gjorde jobbet och vann smygstarten mot Thorengruppen i JAS.

Säsongen smygstartade under tisdagskvällen när RIG Umeå och Thorengruppen möttes i DJ grupp A. Storfavoriten gjorde jobbet och vann premiären på ett minst sagt övertygande sätt. Tränaren Peter Hörnsten har en spännande uppgift framför sig när fjolårets stjärnor Livia Svartvadet, Moa Kareståhl med flera skall ersättas. 

– Vi har precis börjat jobba med anfallsspelet och deras riktlinjer. Vi har hunnit med ett teoripass och en träning. Spelet såg därför rätt så stressigt ut i början av matchen. Det blev lite bättre mot slutet och det var ju positivt, säger Hörnsten till Innebandymagazinet efter vinsten. 

RIG Umeå innehar favoritskapet i den här gruppen, där bland andra Umeå Västra och Dalen väntar som motståndare. Positivt för Umeålaget under tisdagens storseger är att den nya 08-kullen presenterade sig direkt. Lova Wilén (3+0) och Moa Olsson (0+3) var två av spelarna som stack ut. 

– Kul också att få igång 08-kullen i seriespel. Jag tycker att Thorengruppen kämpade på bra och stoppade upp mycket av vårt chansskapande. Jag skulle tro att de också är nöjda med matchen. 

Premiärmatcher i DJ-JAS den här veckan:

  • Onsala IBK - Warberg IBF (14 september, 15.00)
  • Malmö FBC/Malmö FBC U - Lindås IBK (14 september, 16.00)
  • FBC Engelholm - Lindås IBK (15 september, 13.00)
  • Skellefteå IBK - IBK Luleå (15 september, 15.00)

 

 

Den här artikeln handlar om: