Foto: Per Wiklund
Nyhet

Gustav Jansson tillbaka i Linköping: "Han ska få svettas"

ANNONS

Med Leo Torell Hagström skadad tvingades Linköping ge sig ut på målvaktsjakt. Nu står det klart att Gustav Jansson återvänder.

Gustav Jansson är tillbaka i Linköping och den här gången är han här för att stanna. Målvakten, som går in i sin tredje sejour i klubben, har under flera säsonger hoppat runt mellan en del klubbar och agerat back-up. Det som skiljer den här gången mot tidigare säsonger i Linköping är att han konkurrerar fullt ut om att vara förstavalet. 

Klubben har, efter att den tidigare förstamålvakten Leo Torell Hagström skadat sig, aktivt jagat en ersättare. Jansson själv tvekade inte när Linköpings sportchef Johan Fredriksson hörde av sig, trots det faktum att målvakten skrev på för allsvenska Hovslätt för drygt två veckor sedan. 

– Jag kände mig sugen att satsa fullt ut och konkurrera denna säsong och inte som de senaste säsongerna då jag varit mer ett back-up val i både Hovslätt och Linköping. Så när frågan kom från sportchef Fredriksson och Linköping ville jag såklart återvända dit och till SSL! Jag är ju en sån som ställer upp när det behövs, säger Jansson till Linköpings hemsida och fortsätter: 

– Att få vara med från start är självklart något som jag också vägt in nu när jag kommer tillbaka. Tidigare när jag blivit mer ”inkastad” så har det ju heller inte varit optimalt i en position som målvakt då man behöver känna sina utespelare väl och nu är jag inställd på att det kommer att ta lite tid för mig att komma in i allting även om jag varit med stundtals de senaste två säsongerna. Men jag ska nog se till att Leo (Torell Hagström) ska få svettas lite om han ska få stå! 

32-åringen har stora förhoppningar om att Linköping ska ta sig längre än den kvartsfinal man nådde under fjolåret. 

– Jag tycker det ser väldigt bra ut och Linköping har stärkt upp på bra positioner inför denna säsong. SSL generellt ser rätt öppet ut tycker jag och med det slagkraftiga lag vi nu har ska vi kunna nå långt tycker jag. 

Jansson förväntas bli spelklar lagom till SSL-premiären mot AIK den 21 september. 
 


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Matchrapporter: Pixbo säkrade segern i matchserien mot Linköping Pixbo tog ny seger mot Linköping Linköping vann tredje matchen – reducerar serien mot Pixbo Pixbo tog ny seger i serien mot Linköping Bra start för Pixbo efter seger mot Linköping i första matchen

Den här artikeln handlar om: