Foto: Per Wiklund
Allsvenskan

Allsvenskan stryks på årets upptaktsträff: "Självklart tråkigt"

ANNONS

Andradivisionen skulle inkluderas på den årliga traditionen – nu ändras schemat.

På torsdag hålls den årliga upptaktsträffen för Superligan, detta i Stockholm. Samtliga 28 SSL-lag kommer ha representanter på plats och från början var det även tänkt att upptaktsträffen även skulle gälla för allsvenskan, men så blir inte fallet.

Det blir ingen allsvensk representation alls på torsdagens träff. Ludvig Gustavsson, press- och medieansvarig, Svensk Innebandy, berättar varför.

– Vår ambition var att alla allsvenska klubbar skulle varit representerade under upptaktsträffen, tyvärr fick vi tidigt stryka det här. Därefter var huvudspåret att den referensgrupp som tillsatts för allsvenskan skulle varit på plats, tyvärr fick även det strykas då det visade sig att de tilltänkta inte hade möjlighet att delta, säger Gustavsson till Innebandymagazinet.

Han fortsätter:

– Det är självklart tråkigt. Men vi fortsätter att arbeta aktivt, både internt och tillsammans med referensgruppen, för att höja intresset för allsvenskan under den här säsongen. Vår satsning på allsvenskan fortsätter och vi ser fram emot en spännande säsong som snart tar vid.

Här ser du torsdagens upptaktsträff 

Utöver SSL-lagen så kommer även Thomas Brottman, förbundskapten för Sveriges herrlandslag, vara en av de som finns på plats. Man kommer också att presentera nyheter gällande SM-finalen 2025.

Upptaktsträffen går att se gratis på innebandy.tv, sändningen startar klockan 09.55 på torsdag.


Uppsnack SSL herr: "Växjö kommer vara den stora utmanaren"

"Nu blir de ännu vassare" - Kent Göransson inför herrarnas SSL 2024/25.

Den här artikeln handlar om: