Foto: Per Wiklund
Nyhet

Svenskt domarpar debuterar i VM: "Det största man kan göra"

ANNONS

Under torsdagen presenterades de sju domarpar som skall döma VM i Malmö i december. Förutom den rutinerade duon Andersson/Wissman har vi ett svenskt par som debuterar i mästerskapet.

Internationella Innebandyförbundet (IFF) har nu spikat domarparen som kommer att döma VM i Malmö under december. Förutom att svenske Mattias Linell utsetts till domaransvarig har vi två svenska domarpar i mästerskapet. Rutinerade duon Thomas Andersson och Rickard Wissman får sällskap av debutanterna Simon Broman och Martin Matti. 

Den skånska duon belönas med det hedersamma uppdraget att döma sitt första VM i slutet på året. 

– Det känns jätteroligt och ärofyllt såklart. Det är häftigt och någonting man strävat efter och haft som mål länge. Att få bli ett av sju par som får döma i den här konkurrensen, det är en fin känsla, säger Simon Broman till Innebandy.se

Att vara en av de svenska representanterna i VM är stort. Att döma mästerskapet har länge varit ett mål för debutanterna. 

– Egentligen har det varit ett mål sen vi blev nominerade till internationella domare. Att döma ett herr-VM är det största man kan göra inom den internationella karriären för vår del. 

Broman och Matti har tagit stora kliv på den svenska domarscenen senaste åren. Nu fortsätter man samla på sig erfarenhet. På tal om erfarenhet så är även den rutinerade domarduon Thomas Andersson och Rickard Wissman uttagna till VM. 

– Vi är superstolta över att vara uttagna till VM i Malmö, säger Rickard Wissman, och fortsätter: 

– För oss är det en stor ära att döma världens finaste turneringen - och äntligen på hemmaplan! Dessutom är det ett fint kvitto för svenska innebandy att två svenska domarpar är uttagna. 


Highlights: Sverige-Finland 5-3 (U19 dam, Finnkampen)

Julia Nilsson matchens lirare med två mål när Sverige vände och vann mot Finland.

Den här artikeln handlar om: