EURO FLOORBALL TOUR
Herrlandslaget

Highlights: Finland-Sverige 6-3 (EFT, herrar)

ANNONS

Skräckbilder både för svenska landslaget och Storvreta när 20-åriga stjärnskottet blir liggande i plågor.

Söndagen blev inte alls som svenska herrlandslaget hade tänkt sig, 0-1 släppte man in mot Finland i sista matchen av Euro Floorabll Tour bara fem sekunder efter första tekning. Och som om det inte var illa nog när Sverige låg under med 0-3 i mitten av andra perioden, hamnade plötsligt Storvretaforwarden Gabriel Kohonen liggande ett par meter in på offensiv planhalva och uttryckte stora smärtor medan han tog sig åt sin vänstra fot. Det dröjde länge innan han med hjälp av två lagkamrater kunde ta sig av planen, och något vidare spel i matchen blev det inte för Kohonen. 

Med tanke på att det bara är två veckor till seriepremiär i SSL, och tre månader till VM i Malmö, är detta förstås mycket oroväckande scener både för Storvreta och svenska landslaget. Hur illa det är återstår att se. 

Läs även: Betyg: Finland-Sverige, spelare för spelare (EFT, herrar)

I matchen skulle dock Sverige lyfta sig, och hämtade ikapp till 3-3 efter två mål av Malte Lundmark och ett av Linus Malmström. Men när det väl skulle avgöras var det Finland som var effektiva när de utnyttjade ett straffslag och ett powerplay, innan man till slut kunde sätta spiken i kistan till 6-3 i öppen kasse. Noterbart är att Finland förlorade sina två föregående matcher mot Schweiz och Tjeckien, lagen som Sverige besegrade.

Alla resultat i Euro Floorball Tour
Sverige-Tjeckien 3-2
Schweiz-Finland 4-1
Finland-Tjeckien 3-5
Schweiz-Sverige 0-5
Finland-Sverige 6-3
Schweiz-Tjeckien 8-3

Se highlights från Finland-Sverige i klippet ovan.

I klippet nedan: Gårdagens 5-0-seger mot Schweiz.

Du kanske även vill läsa:
Betyg: Finland-Sverige, spelare för spelare (EFT, herrar)
Plus Betyg: Finland-Sverige, spelare för spelare (EFT, herrar)
Den här artikeln handlar om: