Artikelfoto: Anders Andersson och Innebandymagazinet
Debatt

Fredriksson om nya reglerna: "Det är en bra tanke, men problemet är…"

ANNONS

Ger sin sin på den omdebatterade regelförändringen.

I videon ovan listar Magnus Fredriksson här fem punkter gällande de regelförändringar som presenterades tidigare i veckan. 

Regeländringarna, som ska testas i utvalda serier i två säsonger, är:

Förändringar i nuvarande Regelhandbok

Zorrostraffar

Regel 508,4
Ny text: En zorroliknande rörelse där bollen ligger på bladet och i luften byter riktning mer än en gång är inte tillåten.

Uppträdande i byteszonen

Regel 301,1
Ny text: Spelare i byteszonen ska sitta ner på avbytarbänkarna, förutom i samband med ett byte, eller när det är uppenbart nödvändigt av andra orsaker.

Regel 305,1
Ny text: Ledare ska, förutom när taktiska instruktioner ges till spelarna, eller när det är uppenbart nödvändigt av andra orsaker, stå bakom avbytarbänkarna. Domarna kan bevilja undantag om det inte finns tillräckligt med utrymme bakom avbytarbänkarna. Det är inte tillåtet för ledare att stå i en upphöjd position, såsom på en stol eller en bänk.

Regel 605,16
Ny text: Hit räknas när en spelare i byteszonen eller på utvisningsbänken står med foten på sargen, eller på något annat sätt passerar vertikalplanet från sargen med någon del av kroppen eller utrustning, oavsett om spelet påverkas eller inte. Endast en spelare ska utvisas.

Regel 605,21
Ny text: Hit räknas när en ledare i byteszonen står med foten på sargen, eller på något annat sätt passerar vertikalplanet från sargen med någon del av kroppen eller utrustning, oavsett om spelet påverkas eller inte. Endast en ledare ska utvisas.

Hit räknas även när en ledare underlåter sig att stå bakom avbytarbänkarna, förutom när taktiska instruktioner ges till spelarna, eller när det är uppenbart nödvändigt av andra  orsaker, samt när en ledare står i en upphöjd position såsom på en stol eller bänk. Ledaren ska om möjligt uppmärksammas på detta innan åtgärder vidtas. Endast en ledare ska utvisas.

Hit räknas även när en spelare står upp i byteszonen förutom i samband med ett byte eller när det är uppenbart nödvändigt av andra orsaker. Laget ska om möjligt uppmärksammas på detta innan åtgärder vidtas. Endast en spelare ska utvisas


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

Den här artikeln handlar om: