Artikelfoto: Per Wiklund och Tomas Brandt Wangel
Highlights

Slog serierivalen med nio mål: "Visar hög klass"

ANNONS

Karlstad besegrade Lerum med klara 13-4 i cupen – nu väntar kvartsfinal mot Pixbo.

Under helgen som gick avgjordes herrarnas gruppspel i svenska cupen. Den klart jämnaste gruppen, baserat på resultaten, skulle komma att bli den som innehöll Karlstad, Lerum och Lindås.

Samtliga tre lag slutade nämligen på tre poäng var. Division 1-laget Lindås slog Karlstad men förlorade sedan mot Lerum. I den sista gruppspelsomgången så möttes Lerum och Karlstad, vinnaren där skulle avancera till åttondelsfinal i cupen.

Bortalget Karlstad fick en riktigt pangstart då man ledde med 3-0 efter första och sedan också med 6-0 när halva matchen var spelad. Slutresultatet skrevs sedan till 13-4 åt värmlänningarnas fördel, bland annat efter flertalet mål i tom kasse på slutet.

Du kan se matchens höjdpunkter i spelaren ovan.

“Behöver ta oss en funderare på vad som hände"

– En ordentlig käftsmäll, det är bara att gratulera Karlstad till segern. Vi behöver gå hem allihopa, spelare som ledarstab och ta oss en funderare på vad som hände, sa Lerums tränare Anton Olofsson till klubbens hemsida efteråt.

Hos Karlstad var läget muntrare:

– Efter fredagens bottennapp mot Lindås var fokuset att helt studsa tillbaka och ta revansch på prestationen, och eftersom lördagens resultat gick vår väg så hade vi allt i egna händer, säger lagets tränare Johan Libäck – ny inför säsongen – till Innebandymagazinet.

– Känslan var ifrån start att vi var riktigt påkopplade och det visar vi direkt ifrån start tycker jag, där framförallt vår tredjefemma med Axel Sandberg, Noah Swahn, Wiliam Cerwall, Jesper Wallström och André Lundgren visar vägen på ett grymt bra sätt.

– Vi för matchen väldigt kontrollerat rakt igenom, och jag tycker att vi visar hög klass i många situationer. Det är många som gör en väldigt bra prestation rakt igenom, och då är vi riktigt svårslagna. Ett stort plus till Isac Olsson i målet som gör en grymt stabil insats igen.

“Har gjort förändringar i upplägget mot tidigare säsonger”

Nu väntar Pixbo på hemmaplan i åttondelsfinal.

– Det ska bli riktigt roligt, och en fin värdemätare inför seriepremiären helgen efter.

Försäsongen har överlag rullat på bra, enligt Libäck. Där har man också har slagit Skälby (7-0) och Hagfors (8-3).

– Många spelare har gått framåt i sin fysiska utveckling. Vi har valt att göra en del förändringar i upplägget mot tidigare säsonger, där vi framförallt har sprungit mycket mer. Det tycker vi har gett en bra effekt, och jag är säker på att detta kommer visa sig under säsongen i vårt spel. Generellt sett så finns det en enormt hög seriositet i gruppen sedan tidigare, som skapar bra förutsättningar till utveckling. Känslan är väldigt bra inför säsongsstarten!


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

 

Matchrapporter: FBC Lerum gjorde sex mål i tredje perioden – vann stort mot Nilsby Kalmarsunds seger spiken i kistan för Karlstad – som åker ur serien IBF Falun vinnare mot Karlstad – avgjorde i förlängningen FBC Lerum klart för kval efter seger mot Kalmarsund Karlstad segrare hemma mot Nykvarns IF

Den här artikeln handlar om: