SEPTEMBER - PREMIÄRMÅNADEN ÄR HÄR
Foto: Magnus C Lydahl
Allsvenskan

Topptippade lagen kan få problem direkt: "Laget att slå i nya allsvenskan"

ANNONS

Premiärmånaden är här. Det har blivit dags att ta oss igenom match för match i den första omgången i Allsvenskan herr.

Allsvenskans premiäromgång tjuvstartar under fredagen den 20 september med mötet mellan Sirius och Hässelby. Efter det väntar en fullspäckad lördag där övriga lag går in i säsongen. Vi tar oss igenom samtliga matcher nedan. 

20 september 19.00: IK Sirius IBK - Hässelby SK IBK

Fredagsmatchen mellan Sirius och Hässelby inleder säsongen i nya allsvenskan. Uppsalaklubben har värvat flitigt inför säsongen och ser intressanta ut. Emil Thorvid, som återvänder efter två säsonger i Växjö, lär få en stor roll här. Premiärmotståndet stavas Hässelby och går en tuff säsong till mötes. Spelarförlängningar har har tagit uppmärksamheten före eventuella förstärkningar. Kan man överraska trots det?

21 september 14.00: Hovslätts IK - Strängnäs IBK

Hovslätt har blivit av med lagkaptenen Andreas Jonsson inför säsongen. En spelare som hade behövt för att stoppa seriens största stjärna Omar Aldeeb i den här premiärmatchen. Strängnäs och Hovslätt är två relativt jämna lag på pappret och förväntas slåss i samma tabellskick. Matchen i matchen mellan Knuthas och Aldeeb blir intressant att följa.

21 september 16.00: Sundsvall FBC - Hagunda IF

Sundsvall har förstärkt sin offensiv inför säsongen i hopp om att göra fler mål än i fjol. Redan i premiären får man en bra värdemätare, då topptippade Hagunda står på andra sidan i Sundsvalls Sporthall. Gästerna har gjort en stark silly season som gör att laget utan tvekan är med och utmanar i toppen av tabellen. En premiärmatch värd att följa i och med förutsättningarna. 

21 september 16.00: IBK Lund - Skälby IBK

Skåningarna i Lund förväntas bli en positiv överraskning den här säsongen. Simon Laraño, David Karlsson och Isak Ålenius är kvalitetsvärvningar som kommer göra stor nytta. Nu skall man bara få en bra start på säsongen då Skälby kommer på besök. Gästerna har gjort ett par viktiga värvningar och förväntas kunna ställa till det för många lag med sin unga trupp. Vilka drar det längsta strået här?

21 september 16.00: Fagerhult Habo IBK - Visby IBK 

Fagerhult och Visby har förutsättningarna för att bjuda på en högkvalitativ match. Hemmalaget, som har sin främsta spets i Tim Andersson-Carlsson, möter ett Visby som tillsammans med Karlstad ses som seriens bästa lag. Den redan starka Visbytruppen har förstärkts med Hannes Karlsson, Andreas Egegård och Emil Hedström inför säsongen. Gotlänningarna är laget att slå i nya allsvenskan.  

21 september 17.00: FBC Lerum - Karlstad IBF

Visbys största utmanare på förhand stavas Karlstad. Värmlänningarna har lyckats förlänga med Anton Westlund, Simon Sjögren och andra nyckelspelare samtidigt som man har förstärkt truppen med ett gäng spännande namn. Premiärmotståndet är dock inte helt enkelt. Skulle Lerum hinna få träff på alla nyförvärven är man ett lag som kan ställa till det för Karlstad redan i premiäromgången. 


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

Den här artikeln handlar om: