#ibsilly
Foto: Per Wiklund
#ibsilly

Profilen tillbaka: "Blev sugen på att spela innebandy igen"

ANNONS

Förstärker allsvenska laget: "Lyckas de konkurrera ut mig, gör de det bra"

Målvakten Gustav Jansson, 32, har en lång karriär bakom sig där han gjort flertalet säsonger i högstaligan. Främst känner vi igenom honom från tiden i Jönköpnig men han har också vaktat både Mullsjö och Linköpings mål.

De senaste säsongerna har Jansson hoppat runt mellan en del klubbar och ofta agerat tredjemålvakt, beredd att hoppa in vid skador. Den rollen hade han även förra säsongen, först i Hovslätt och sedan i Linköping.

Nu står det klart att Jansson spelar vidare även kommande säsong, detta i just Hovslätt.

– Jag kände att jag blev sugen på att spela innebandy igen och i och med att jag var med i starten av förra säsongen samt tränat med laget i ca två år, kändes det både logiskt och skönt att kunna göra en säsong på riktigt igen, säger han till Hovslätts hemsida.

"Gustav Jansson behövs på elitscenen"

I Hovslätt finns redan målvakterna David Andersson och Philip Axelsson, en duo som gjorde det fint förra säsongen där den sistnämnda blev framröstad som seriens femte bästa målvakt.

– David och Philip har gjort stora utvecklingar och är otroligt duktiga målvakter. Samtidigt vill jag på något vis ändå tro att jag har varit en bidragande del till att de gjort det. Men, lyckas de konkurrera ut mig, gör de det bra, säger Jansson.

Hovslätt sportchef Emanuel Ambré:

– Vi har i en del spelare som lämnat och därmed tyvärr tappat lite rutin i år,. Men, Gustav är en grym ledare både på och utanför planen och han är även en röst som hörs i gruppen och som många lyssnar på. Så, jag är väldigt nöjd med att vi lyckats få Gustav till oss.

Redaktörens kommentar: En glädjande nyhet – Gustav Jansson behövs på elitscenen. Inte bara för hans målvaktsspel utan också för hans sätt att vara i media, Jansson är en av de roligaste spelarna som finns att intervjua. Lika stort behov av honom har inte Hovslätt. Man satt redan på seriens bästa målvaktsuppsättning ihop med Visby och jag förstår inte riktigt syftet med att addera ytterligare en förstklassig keeper till samlingen, även om det inte skadar såklart…//Victor Westlund


TV: Gabriel Kohonens straffdelikatess i giganternas kamp

Storvretastjärnan glänste mot Falun, se ett av målen på försäsongen.

Matchrapporter: Hovslätt klar seriesegrare efter seger Hovslätt avgjorde tät match mot Höllviken i tredje perioden Hovslätt besegrade Nilsby och toppar nu tabellen Warberg upp i serieledning efter seger i toppmötet med Hovslätt Seger för Hovslätt i toppmötet med FBC Lerum

Den här artikeln handlar om: