Foto: Per Wiklund
SSL (Dam)

Landslagsbacken har tagit sitt beslut

ANNONS

Det är nu klart att Sara Dahlström kommer spela innebandy igen och hon har precis skrivit på vart det blir.

25-åringen gjorde en grym säsong 22/23 där hon nominerades till årets spelare och belönades med en plats i landslaget. Men på försäsongen för nästa exakt ett år sedan drog Dahlström av korsbandet så hon missade hela förra säsongen. 

I juni blev Dahlström också mamma för första gången och det har varit oklart om det skulle bli något mer spel för Karlstadsstjärnan. När sedan Skoghall gjorde en av allsvenskans största värvningar denna silly, när man värvade över Saras syster Emma Dahlström så började det spekuleras om att Sara skulle göra comeback där istället för i Karlstad, om hon skulle fortsätta spela. 

Nu har Dahlström tagit ett beslut och hon kommer fortsätta spela och det kommer hon göra i Karlstad.

– Otroligt viktigt. När vi nu snöpligt blev av med en landslagsspelare när Tuulia Lahti skadade sig känns det extra skönt att vi får behålla vår egen. Och Sara blir ju som ett nyförvärv med tanke på att hon inte spelade på hela förra säsongen, säger nye KIBF-tränaren Andreas ”Sälen” Svensson till Värmlands Folkblad

Dahlström har börjat löpträna igen och ”Sälen” hoppas att få se sin stjärna på planen igen i mitten av oktober.

– Hon är riktigt stark i knäet men kommer behöva löpning för att komma tillbaka efter graviditeten. Sara blir såklart en väldigt, väldigt stor och viktig pusselbit i vårt bygge. Med henne tillbaka kommer vi i princip alltid kunna ha en av henne och Ulla (Valtola, finska landslagsvärvningen) på planen samtidigt, de två kommer få stora roller och betyda mycket med sin rutin i vårt annars ganska unga lag.

För Nya Wermland Tidning berättar Dahlström om sitt beslut och om hon var nära att följa efter syrran till Skoghall.

– Det känns bra. Jag gillar ”Sälen” och det är många nya och spännande spelare i truppen så det ska bli väldigt roligt. Jag har varit och kollat på några träningar och jag tycker det ser bra ut, säger hon till tidningen och fortsätter berätta om det var aktuellt med en övergång till Skoghall.

– Nja, inte så. Tanken har väl kommit upp, just eftersom att syrran gick dit. Men för mig har det väl alltid varit Karlstad så sett.

Redaktörens kommentar om beslutet:

Jag har aldrig trott på spekulationerna att Sara skulle gå till Skoghall. Efter hennes dundersäsong senast så hade det varit ett för stort steg bakåt i utvecklingen att springa runt i allsvenskan och lalla för någon med Saras vinnarskalle. Jag har varit övertygad hela tiden om att att det skulle bli en comeback i SSL och med tanke på att hon nyligen blev mamma så har det inte heller känts aktuellt med en flytt från Karlstad. Så klart ett oerhört viktigt besked för Karlstad som gjort en riktigt tung silly season. Just nu känns det som att Saras besked kan bli skillnaden som gör att Karlstad kan ha en chans att klara sig kvar i Superligan. Kommer Sara tillbaka i mitten av oktober som beräknat så tror jag även att hon kommer göra comeback i landslaget i början på 2025.  

 

Karlstad IBF

Klara in:

Mina Lyth, back (Åkersberga)

Andreas Svensson, tränare (Karlstad herr)

Heidi Eklund, forward (egna leden)

Nova Rosengren, back (egna leden)

Maritha Lidén, forward (GS 86)

Moa Strandberg, forward (GS 86)

Lovisa Girfalk, forward (Endre)

Ulla Valtola, back/forward (Loisto)

Amanda Gottebo, forward (Skoghall)

Toni Walther, ass tränare (Skoghall)

Klara ut:

Linnea Wallgren, forward (slutar)

Linnea Juhlin, back

Robyn Sundman, back

Jessica Rolf, målvakt

Josefin Svarfvar, forward

Clara Mossberg, forward (Skoghall)

Cornelia Arnesson, forward

Kine Hedlund Eriksen, center

Maja Hane, forward

Ebba Gladh Pettersson, back

Emma Dahlström, back (Skoghall)

Tuulia Lahti, forward 


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

 

Matchrapporter: Efter fem förluster i rad – äntligen är sviten bruten för Karlstad Anja Wyss tvåmålsskytt för Endre i segern mot Karlstad Täby vann mot Karlstad Rönnby IBK segrare hemma mot Karlstad Efterlängtad seger för Täby – steg åt rätt håll mot Karlstad

Den här artikeln handlar om: