EXTRA
Video: Ellen Lundin gjorde 2-0-målet i finalen av U19-VM.
Foto: Per Wiklund
Landslaget

AVSLÖJAR: 19-åriga Ellen Lundin debuterar i A-landslaget

ANNONS

Efter supersäsongen, tar plats i landslagets trupp till Finnkampen.

Ellen Lundin slog igenom med dunder och brak när hon spelade sin första hela SSL-säsong 2023/24. 36 poäng (19+17) gjorde det 05-födda spelgeniet i grundserien, följt av att vinna slutspelets poängliga med 9 mål och 11 assists. Med sitt Pixbo tog hon silver i både SM och Svenska Cupen. Säsongen avslutades med att ta VM-guld med U19-landslaget där hon dessutom vann turneringens poängliga.

Nu kan Innebandymagazinet avslöja att BK Halna-produkten finns med i den A-landslagstrupp som presenteras imorgon torsdag, med sikte på Finnkampen i Luleå 6-7 september. Lundin medger att hon blev överraskad när beskedet kom.

– Det känns verkligen superkul. Ja, det var absolut väldigt överraskande. Jag hade inte väntat mig det så här tidigt så det blev en glad och rolig överraskning så här i början på säsongen, säger Ellen Lundin till Innebandymagazinet.

“Spela vidare i landslaget direkt efter U19 är få förunnat”

Truppen blir den första som tas ut av Linn Lundström, den nya förbundskaptenen, som alltså direkt visar förtroende för Pixbos 19-åring.

– Jag har egentligen inga stora förväntningar utan mer att det ska bli superkul att spela med dessa duktiga spelare och lära känna dem både på planen men också utanför. Det känns så inspirerande. Sedan att nu få chansen att spela vidare i landslaget direkt efter U19 är få förunnat. Så jag ska försöka ta vara på den chansen jag får från start, fortsätter Lundin.

Vad har du för ambitioner med landslagskarriären?

– Jag vill hela tiden göra så bra som möjligt ifrån mig på matcherna i SSL med Pixbo för att kunna ta en plats i landslaget. Så får man se hur långt det räcker. Jag ska ju också vara både frisk och skadefri så det gäller att ta ansvar över det man kan påverka. Men klart jag vill nå så långt det bara går inom landslaget, det strävar jag efter.


Uppsnack SSL dam: "Thoren vet att de kommer vinna - det vet Pixbo också"

"Det är en mental fråga" - Kent Göransson inför damernas SSL 2024/25.

Matchrapporter: Pixbo Wallenstams segerrad fortsätter efter 5-1 mot IBK Lund Thorengruppen svenska mästare – vann SM-finalen dam i innebandy mot Pixbo Wallenstam Pixbo Wallenstam knäckte Rönnby IBK i avgörande matchen Likaläge i matchserien efter Rönnby IBK:s seger mot Pixbo Wallenstam 2-1 i matchserien efter ny vinst för Pixbo Wallenstam mot Rönnby IBK

Den här artikeln handlar om: