försäsong 2024
Artikelfoto: Adam Troy
Giganternas kamp

Storvreta chockade Falun: "Jag kan inte förstå det"

ANNONS

Vann båda mötena i Giganternas Kamp – andra matchen slutade med total kross.

Storvreta och Falun har gjort till tradition att möta varandra på försäsongen och man gjorde så även i år, detta i ett dubbelmöte där den första matchen spelades i Falun under fredagen medan returen avgjordes i Uppsala igår.

Den första ronden slutade 3-3 efter full tid och fick sedan avgöras på straffar. 

Där skulle det krävas inte mindre än 20 (!) straffar innan avgörandet kom via Sakarias Ulriksson, något som gjorde att Storvreta vann första ronden med 4-3. 

Matchen snyggaste straff stod dock Gabriel Kohonen för, den går att se i spelaren ovan.

Foto: Adam Troy

Krossade Falun – vann med tio måls marginal

Storvreta skulle vinna även den andra matchen, detta med hela 12-2. Här stack Filip Eriksson och Gabriel Kohonen ut med varsitt hattrick, samtidigt som Sakarias Ulriksson svarade för fem poäng.

Rickard Hedlund, sportchef i Falun, kallade tillställningen för en "riktig skräpmatch" där han menade på att ingen annan än målvakten Victor Frejd gjorde det godkänt.

– Jag kan inte förstå hur det kan bli så stora siffror, hur det kan rinna i väg som det gör, säger han till Falu-Kuriren.

– Det är på tok för stora siffror, men det får bli en bra referensmatch för oss. Vi är 2–12-dåliga om vi spelar på den här nivån.

Mika Kohonen, tränare för Storvreta, om utklassningen:

– Vi kan spela mycket bättre. Vi var lite slarviga när vi ledde och de fick chanser när vi tappade boll. Men i försvaret känns det stabilt som vanligt och de får jobba och slita för att skapa någonting, sa Kohonen till UNT.

Faktum är att vi fått se ett liknande resultat tidigare, sommaren 2020 vann Storvreta över Falun med 10-0. SM-guldvinnare den säsongen? Falun. 

Läs också:

Alla målen från dubbelmötet mellan Storvreta och Falun

15 punkter från giganternas kamp: "Förstavalet till VM i Malmö"

 


Fredriksson om FCH-krisen: "Dags att förbjuda spelarlöner?"

"Spelarna är inte bovar – handbollen är i samma knipa som innebandyn."

Matchrapporter: Storvreta tog ännu en seger – 7-1 mot Warberg Pixbo Wallenstam fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Pixbo lyckades vinna mot IBF Falun Storvreta segrade och avgjorde mot Växjö

Du kanske även vill läsa:
15 punkter från giganternas kamp: "Förstavalet till VM i Malmö"
Plus 15 punkter från giganternas kamp: "Förstavalet till VM i Malmö"
Den här artikeln handlar om: