krisen i helsingborg
Foto: Floorball in Prague
SSL (Herr)

Detta händer med SSL om Helsingborg drar sig ur

ANNONS

Här är alternativen just nu – de lagen kan få en oväntad SSL-plats.

Helsingborg riskerar att tvingas dra sig ur Superligan – detta eftersom man inte kan betala ut några spelarlöner kommande säsong, vilket i sin tur får följden att spelarna får välja om de ska fortsätta i klubben eller inte. Skulle inte tillräckligt många spelare tacka ja till en fortsättning så kommer Helsingborg att dra sig ur. Enligt klubben själva så kommer spelarna ta beslut under veckan.

Skåningarna har under dagen varit i tät kontakt med det Svenska Innebandyförbundets tävlingsutskott.

– De kommer lämna besked relativt snart huruvida de kommer att ta SSL-platsen eller ej, säger förbundets tävlingschef Daniel Gustavsson till Innebandymagazinet.

– Vi får se när det i så fall sker, när man eventuellt avsäger sig en plats. Då kommer TU ta ett beslut om vad som händer.

Han berättar att ambitionsnivån är att landets högsta serie ska spelas med ett rätt antal lag, men skulle ett lag dra exempelvis dra sig ut sent inpå seriestart så kommer det inte ersättas.

Blir det så att Helsingborg drar sig ur och sedan ersätts så ska vakansen – enligt seriekraven – först erbjudas till det lag som gick längst i det sista kvalet till Superligan. I det här fallet skulle det i så fall bli Sundsvall som erbjuds platsen då de var det enda utslagna lag som vann en match i play off två, detta mot Warberg. Det andra laget som nådde kvalfinalen, Strängnäs, föll i tre raka matcher mot Dalen.

Övriga lag som kvalade till SSL var Visby, Sirius, Hovslätt och Lerum. Dessa lag förlorade kvalsemin med 0-2 i matcher och där var Visby närmast med två strafförluster.

Potentiell vakantlista

Baserat på lagens prestationer i kvalet. Listan är framtagen av Innebandymagazinet och ska ej ses som officiell.

1. Sundsvall

2. Strängnäs

3. Visby

4. Hovslätt

5. Lerum

6. Sirius


Fredriksson om FCH-krisen: "Dags att förbjuda spelarlöner?"

"Spelarna är inte bovar – handbollen är i samma knipa som innebandyn."

Matchrapporter: Mullsjö vann trots uppryckning av FCH Sundsvall FBC utklassade Tyresö Trollbäcken på hemmaplan Jens Ohlin i målform när Djurgården vann mot Sundsvall FBC Svårstoppade FCH fortsätter vinna – 5-4 mot Hagunda Formstarka FCH tog ny seger mot Linköping

Den här artikeln handlar om: