Foto: Alamy
#ibsilly

Tre nya tränarförändringar i SSL kommande säsong

ANNONS

Falun och Täbys damer samt Pixbos herrar förstärker sina tränarstaber.

Bara ett par veckor innan slutspelet skulle börja i våras så meddelade Täby att man gjorde en förändring på ledarsidan. Richard Wellsmo valde i samråd med klubben att lämna sin roll som huvudtränare och stockholmarna leddes säsongen ut av Maimon Abdallah och Anna Jansson.

Abdallah blir kvar i samma roll medan Anna Jansson återvänder till elitförberedande verksamheten. I hennes ställe plockar man nu in Eric Welin som leder Täby ihop med Abdallah kommande säsong.

Welin kommer närmast från Faluns organisation där 24-åringen  varit tränare för utvecklingslaget i allsvenskan. Han har också haft ledaruppdrag i hemlandet Finland samt i Norge.

– Otroligt glad för möjligheten i Täby. Det ska bli kul att få jobba med en målmedveten grupp i en seriöst satsande förening. Efter två säsonger i Falun så kändes flytten till Täby som ett bra nästa steg för mig som tränare, säger Welin till klubbens sociala medier.

Maimon Abdallah:

– Fantastiskt roligt att Eric ansluter till SSL dams ledarstab. Jag har genom åren träffat på Eric i hallarna titt som tätt och vi har pratat en hel del innebandy. Nu när Eric valt att ansluta till Täby så ser jag och övriga i ledarteamet en ledare med stor kompetens som genom åren lyckat skaffa sig värdefull erfarenhet från de klubbar han presenterat tidigare.

– Jag och Eric har en tydlig bild hur vi ska och vill utveckla laget vidare för att nå nästa nivå tillsammans. Eric och jag kommer ha ett delat ledarskap och såklart besluta allt från träningar, laguttagningar och övriga viktiga tillsammans som ett sammansvetsat team. Välkommen Eric!

***

Ett annat SSL-lag som väljer att gå in i nästa säsong med två tränare är Falun. I maj stod det klart att Hampus Eriksson Röhnisch skulle bli en av två tränare och nu avslöjar Falu-Kuriren vem han får vid sin sida: Mathias Wahlström.

– Det är en person som kommer tillföra mycket ledarskap inom gruppen, han är bra på att se vad spelare och ledare behöver för att utvecklas. Han har också ett innebandy kunnande som kompletteras bra med Hampus som gör att det känns rätt till säsong 24/25, säger sportchefen Johan Fahlström till tidningen.

53-årige Wahlström har stor erfarenhet från tränaryrket och har tidigare jobbat ihop med just Eriksson Röhnisch. Han kommer närmast från herrsidan där han coachat Hälsinggården i JAS samt Dalarnas distriktslag. 

***

Innebandymagazinet kan också avslöja att Pixbos herrar kommer få en ny assisterande tränare till kommande säsong. För en tid sedan stod det klart att Torbjörn Jonsson ersätter Patric Löfborg som huvudtränare och vid sin sida kommer han nu få Anders Nilsson.

Nilsson kommer närmast från Lindås damer som spelade i allsvenskan förra säsongen, men som åkte ur när de slutade sexa i serien. Han är ett riktig rutinerat namn i tränarbranschen och har tidigare också tränat Pixbos damer under tiden när högstaligan gick under namnet Elitserien.


TV: 5 snyggaste målen mellan Falun och Storvreta säsongen 2023/24

...och snart möts de igen på försäsongen

 

Matchrapporter: Pixbo fortsätter vinna – 9-5 mot IBF Falun Täby vann mot Karlstad Knapp seger för IBK Dalen på bortaplan mot IBF Falun Storvreta mästare – vann SM-finalen herr i innebandy mot Pixbo Thorengruppen avgjorde efter rysare mot Täby

Den här artikeln handlar om: